Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1995-1996 Zlín - Vsetín 1:1 pp

K valašskému derby před televizními kamerami nastoupili domácí "berani", kteří stále bojují o čtvrté místo v tabulce, bez zraněného Čajánka (třísla), ale již s Miroslavem Okálem, který laboroval s naraženým bokem. V sestavě se překvapivě neobjevil rovněž Medřík, údajně vlivem poklesu formy.

Obě družstva začala první třetinu velmi opatrně. Dříve se do šancí začali dostávat domácí. V 6. minutě se v šanci ocitl nejprve Štraub a později Krajíček, ale vsetínský Čechmánek přesvědčil o svých kvalitách. V 7. minutě se po přihrávce Němčického ocitl ve slibné příležitosti Leška, ale jeho střela těsně minula vsetínskou branku. Domácím se naskytla další příležitost na změnu skóre při vyloučení Jaškina, ale brankovou příležitost si nevypracovali. Postupem času se začal osmělovat i Vsetín. Při vyloučení Štrauba měli šance Padělek a Galkin, zanedlouho při vyloučení Tichého Stavjaňa a Mařák. Pozorný byl Kameš i při šanci Dopity, kterému před svou brankou vypíchl kotouč z hole. I přes další snahu útočníků obou družstev se na bezbrankovém stavu první třetiny již nic nezměnilo.

Druhá dvacetiminutovka začala v rychlém tempu. První brankovou příležitost druhé třetiny musel v 26. minutě řešit Kameš, který zlikvidoval střelu Padělka ze skrumáže. O dvě minuty později se "berani" ujali vedení, když Němčický z prostoru mezikruží prostřelil do té doby bezchybně chytajícího Čechmánka. Po úvodní brance pokračovali domácí v útočné hře, velkou šanci měl Gureň, když jeho střelu bruslemi zachránil Stantien v těsné blízkosti branky. Zlín měl nadále více ze hry, v šanci se ocitl autor první branky Němčický, ale neuspěl. Zpestřením utkání byla boxerská vložka mezi Galkinem a Tesaříkem, ale píšťalka rozhodčího Šteiera zůstala němá. V závěru druhé dvacetiminutovky se vyznamenal při nájezdu Dopity domácí brankář Kameš, a tak se podařilo domácím po druhé třetině těsné vedení udržet.

Hned na začátku třetí části měl Zlín výhodu přesilové hry, ale početní převahu nevyužil. Vsetín se přece jen dočkal výhry po šťastné střele obránce Vebera, když brankář Kameš měl zakrytý výhled. Následně měli hosté výhodu přesilovky při vyloučení Meluzína, Vsetín se již začal radovat, ale Sršňova střela brankovou čáru nepřekonala. Výborný hokej pokračoval i nadále, ale skóre na ukazateli se již nezměnilo. V nastaveném čase jakoby se obě mužstva spokojila s bodem. Za zmínku snad stojí střela Bruka, leč Čechmánka nepřekvapila. "Berani" tak ani v šestém zápase za sebou Vsetín neporazili, nicméně nadále zůstávají ve hře o čtvrtou příčku.

Vladimír Vůjtek (Zlín): „Naše forma v posledních zápasech stoupá. Po kvalitní kombinační hře jsme mohli i vyhrát. Zápas se podobal našemu utkání na pražské Spartě.“

Horst Valášek (Vsetín): „Sehráli jsme jedno z nejlepších utkání v poslední době. Na obou stranách vynikly výborné obrany a výkony brankářů.“

37. kolo: 25. ledna 1996 AC ZPS Zlín - HC Petra Vsetín 1:1 po prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Němčický (Janků, Javín) - 1:0, 47. Veber (Padělek) - 1:1. Vyloučení 3:4. Bez využití. Rozhodčí: Šteier - Pokorný, Stulák. Diváků: 5 693.

Zlín: Kameš - Gureň, Tesařík, Tichý, Krajíček, Marušák, Javín - M. Okál, Štraub, Meluzín -Janků, Leška, Němčický - Bruk; Hub, Sedlák. Trenéři Vůjtek, Čech.

Vsetín: Čechmánek - A. Stavjaňa, Jakeš, Jaškin, Pavelec, Veber, Srdínko - Mařák, Vlach, Stantien -Sršeň, Dopita, Polcar - Padělek, Galkin, Barus (36. Zima). Trenéři Valášek, Tabara.

Roman Ordelt

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář