Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1994-1995 Zlín - Pardubice 3:1

"Berani" v letošní sezoně nezískali s Pardubicemi ještě ani bod, a tak se s napětím čekalo, zda-li ve čtvrtém vzájemném zápase budou bodovat. Trenér Vůjtek již mohl do sestavy počítat s kapitánem Štraubem, zatímco Janků zůstal ještě s horečkami mimo hru.

Úvod zápasu probíhal překvapivě pod taktovkou hostů, kteří vyzkoušeli pozornost brankáře Kameše po střelách Krále a Sekyry. Ten zůstal ve 4. minutě po jednom ze zákroků soupeře otřesen, nicméně pokračoval dále. Hra měla nemastný, neslaný průběh, ale blíže k vedoucí brance byli hosté. V 11. minutě střílel Mečiar tvrdě od modré, kotouč před Kamešem šikovně tečoval špičkou hole kapitán Pardubic Pospíšil, ale zlínský gólman stačil ještě bleskurychlým zákrokem zachránit těsně před brankovou čárou. Změnu skóre nepřinesly ani přesilové hry na obou stranách, atak se první branky dočkali diváci až v závěru první třetiny, když Petr Kaňkovský střelou z bekhendu nedal Salfickému pražádnou šanci.

Zlínští nastoupili do druhé části s větší aktivitou. Zvýšit své vedení mohli při vyloučení Procházky ve 24. minutě, když velké šance spálili Mejzlík a zejména pak Štraubova útočná formace. Vyloučení pardubického útočníka předcházela kuriózní situace. Kameš vyjel z branky, na led naskočil šestý hráč, ale při poskytnuté výhodě poslali "berani" nešťastnou tečí kotouč do vlastní sítě. Rozhodčí Bolina branku správně neuznal, neboť pravidla hovoří v tomto případě jasnou řečí. Protesty hostů tak byly marné. Zlín měl v těchto okamžicích více ze hry a nebýt výborného brankáře Salfického na straně hostů, stav skóre na ukazeteli by se jistě změnil. Na straně pardubického brankáře byla i potřebná dávka štěstí, neboť ve 33. min jej zcela volný Kotásek nedokázal přehodit, o dvě minuty později orazítkoval výborně hrající Petr Kaňkovský pouze levou tyčku a v 38. minutě Meluzínovu superšanci Salfický zázračné zlikvidoval špičkou hole. Kapituloval však podruhé po střele Miroslava Okála.

Ve třetí třetině probudilo zlínské hlediště excelentní boxerské vystoupení M. Okála a Zajíce, které si v ničem nezadalo se zámořskými bitkami v NHL. Oba hříšníci "vyfasovali" kromě pětiminutových trestů (M. Okál navíc ještě dvě minuty) vyloučení až do konce zápasu. Definitivní pojistku povinného vítězství pro favorita zpečetil v 48. minutě Mejzlík. Nic na důležité výhře pro Zlín, která znamená definitivní účast v play - off čtyři kola před koncem základní části, nezměnil ani čestný úspěch „perníkářů.“

HLASY NA TISKOVÉ KONFERENCI

Petr Hemský (Pardubice): „Obě mužstva se snažila předvést divákům atraktivní hokej. Zlín měl lepší pohyb. Naše hlavní bolest byla proměňování šancí To byl jeden z hlavních důvodů dnešní prohry. Prakticky pouze dvakrát za celý zápas předvedlo mužstvo, co mělo, při druhé akci padla branka. Hráli jsme zbytečně příliš komplikované, takový hokej se dnes nehraje a nemůžeme proto pomýšlet na úspěch.“

Vladimír Vůjtek: (Zlín): „Pardubice jsou pro nás velmi silným soupeřem, neboť jsme s nimi v letošní sezoně neuhráli ještě ani bod, až v dnešním zápase. Jejich technická kombinační hra nám příliš nesedí. Z těchto důvodů jsme zvolili jinou taktiku než v předešlých zápasech na domácím ledě - hráli jsem zezadu, snažili jsme se nejít do brejků jako venku. Kromě prvních deseti minut se nám to dařilo. Bylo jasné, že nepadne příliš mnoho branek a oba brankáři byli po právu vyhlášeni nejlepšími hráči. Zkoušel jsem novou variantu přesilové hry s jedním útočníkem v obraně. Nehráli jsme ji špatně, ale branka z toho nepadla. Chybí nám leader mužstva Pavel Janků, což je velké oslabení. Dnešní zápas potvrdil, že se již můžeme v klidu připravovat na play - off. Věřím, že z hráčů spadne deprese. Jsem potěšen, že se rozehrávají první dva útoky, zejména Petr Kaňkovský hrál ve své předchozí formě.“

OHLASY ZE ZLÍNSKÉ ŠATNY
(šaf) - Po krátké pauze způsobené podezřením na vírovou žloutenku se v modrožlutém dresu domácích opět objevil útočnik ROMAN MEJZLÍK. Svůj návrat oslavil tím nejlepším způsobem, vsítil totiž nesmírně důležitý třetí gól. Jak padl? "Petr Kaňkovský zatáhl puk, překřížili jsme se, nechal mi tandem a potom už bylo na mně, jestli půjdu přes beka nebo zdali vystřelím. Zkusil jsem střelu, brankář měl zřejmě zakrytý výhled a padlo to tam."
Co byste vzkázal divákům k pátečnímu utkání se Vsetínem?  "O tom, že přijdou a vyprodají zimní stadion, příliš nepochybuji. Očekávám výbornou hokejovou atmosféru. My se budeme snažit před vlastním publikem uspět a podat co nejlepší výkon. Cílem je odčinit těsnou porážku ve Vsetíně po prodloužení."

17. února 1995 40. kolo: AC ZPS Zlín - HC Pardubice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. min Petr Kaňkovský (Tesařík) - 1:0, 39. Miroslav Okál (Hub, Kowalczyk) - 2:0, 49. Mejzlík (Petr Kaňkovský) - 3:0, 52. Sekera (Jantovský) - 3:1. Vyloučení 6:7, navíc Miroslav Okál (Zlín) a Zajíc (Pardubice) do konce utkání, využití 1:0. Rozhodovali Bolina - Bláha, český před 4 165 diváky.

AC ZPS Zlín: Kameš - Kowalczyk, Tesařík, Rajnoha, Roman Kaňkovský, Krajíček, Maškarinec - Zdeněk Okál, Hub, Miroslav Okál (43. Čajánek) - Kotásek, Petr Kaňkovsky, Mejzlík - Jurík, Štraub, Meluzín.

Pardubice: Salfický – Pácal, Mečiar, Říčař, Kostka, Malinský, Jančařík – Zadina, Zajíc (45. Jantovský), Sekera – Král, Kastner, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Procházka.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář