Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-88 Gottwaldov - Dukla Jihlava 2:3

Jestliže se domácí ligová premiéra gottwaldovským hokejistům vůbec nepovedla, v zápase s Jihlavou se to už nedá říct. Ševci tentokrát ze všech sil bojovali, snažili se napravit předchozí neúspěchy a k bodům měli skutečně blizoučko, přesto nakonec prohráli potřetí v řadě. Chyběla přesnější muška a potřebná dávka štěstí.

Od první minuty se domácí „zakousli“ do svého soupeře a už první přesilovku využili po pouhých pěti vteřinách Švancárem a další góly visely ve vzduchu. Zůstalo však jen při jednom gólu. Další možnosti, třeba dvakrát při odkryté Beňovy klece zůstaly nevyužity. Šance přitom měli Jurík, Dobiášek, Švancár, Pelcova i Vlachova formace, který se vrátil do sestavy.

V polovině úvodní třetiny Jihlava vyrovnala a od této chvíle se utkání začalo vyrovnávat. Před odchodem do kabin získali vojáci dokonce vedení gólem z přesilovky a viditelně se uklidnili. Ale jen nakrátko. Ve druhé třetině se na jejich branku snesla doslova smršť a Dukla mohla děkovat jen velké dávce štěstí, že v těchto chvílích neprohrála zápas.

Gottwaldov měl pět či šest vyložených gólových šancí, puky o centimetry míjely jihlavskou branku a gólman Dukly několikrát zasáhl, aniž by věděl jak. Zejména v přesilovkách to v obranném pásmu hostí doslova vřelo. Co domácí neproměnili, bylo neuvěřitelné. Na druhé straně v době největšího náporu TJG unikli vojáci dvakrát do sóla, jež Kněžický výtečně zneškodnil.

Podržel své spoluhráče i v úvodu závěrečné třetiny. Unavení a vyčerpaní hokejisté Gottwaldova se vzchopili k ještě jednomu náporu a pět minut před koncem po předchozích možnostech Albrechta a Pelcovy řady Venera vyrovnal. Radost domácích však vydržela jen minutu do další přesilovky hostí, ve které Dukla definitivně rozhodla. Ani obrovská snaha Vlacha už na zvrat nestačila.

V dalším zápase čekají ševce Košice.

Jaroslav Holík (trenér Dukly Jihlava): Novináři nám letos příliš nevěří, protože máme hodně mladých hráčů, z nichž někteří dosud neokusili ani I. národní ligu. Z tohoto pohledu máme z výhry velkou radost, i když s předvedenou hrou nemůžeme být příliš spokojení. Zvlášť v prvních deseti minutách druhé třetiny, kdy jsme doslova propadli po taktické stránce. Naštěstí pro nás toho soupeř nedokázal využít. Nakonec jsme se přece jen zvedli a dotáhli zápas do vítězného konce. Těžko říct, zda zaslouženě. V každém případě jsme zklamali výkonem většiny našich reprezentantů.“

Zdeněk Uher (hlavní trenér Gottwaldova): Snahu a nasazení naším hráčům upřít nemohu, zejména ve druhé třetině, kdy jsme měli ale dát z úvodní převahy branku. Vůbec nejsem spokojen s naší hrou v početní převaze, přestože v ní padly oba naše góly. Kritické momenty, jež rozhodly o osudu utkání, byly hlavně nevyužité přesilovky čtyř proti třem. Nedokázali jsme je proměnit ani v nejsilnějším složení, tedy s reprezentanty. Vlachovi a Čajkovi ale vytknout nemohu, Stavjaňa byl ale trochu nejistý. To bylo právě znát právě v přesilovkách. Máme mladé mužstvo, zasloužili jsme si minimálně bod, slabinou je ale zatím střelba.“

4. kolo 2. října 1987 TJ Gottwaldov - Dukla Jihlava 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky Gottwaldova: Švancár, Venera.

TJ Gottwaldov: Kněžický – Stavjaňa, Svoboda, Čajka, Venera, Albrecht – Santarius, Pelc, Tomek – Jiskra, Vlach, Švancár, Maruška, Otevřel – Jurík, Mimochodek, Dobiášek, Slavík.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář