Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Gottwaldov - Trenčín 3:3

Ke čtvrtému kolu naší nejvyšší soutěže nastoupil Gottwaldov s dalšími změnami v sestavě. Na střídačce zůstali Robert Svoboda s Peterkou. Ligovou šanci naopak dostal další z noviců, juniorský reprezentant Miroslav Stavjaňa, jenž v Dobiáškově útoku nahradil zkušeného Buřiče.

Dříve než se domácí stačili dostat do tempa, musel už Svoboda lovit kotouč ze své sítě, a i když se pak převážně hrálo pod taktovkou hokejistů TJG, do kabin šli veseleji vojáci, kteří vedli nečekaně 2:1. Trenčín spoléhal po celou první třetinu na rychlé brejkové útoky a tato taktika mu vynesla jednobrankové vedení. Když v polovině zápasu zvýšil na rozdíl dvou branek, a navíc důsledným forčekinkem totálně narušil kombinaci soupeře, zavládla na ledě i v hledišti mrazivá nálada. Gottwaldovští zahazovali i ty největší šance, a když už se trefili, čelil jejich snaze výtečný Hartmann. Až těsně před dělicí sirénou upravili domácí na 2:3 a ve finiši vsadili už jen na zkušenost a vůli, kterou se snažili o zvrat výsledku. V obraně se objevil Peterka, Kořeny přešel na křídlo Vlachova útoku a v závěru už' ležela veškerá odpovědnost jen na dvou nejzkušenějších formacích, kterým se nakonec podařilo aspoň vyrovnat. Bylo to „za pět minut dvanáct". v 58. minutě však jeho hráči opět promarnili. Kromě toho bylo na straně Dukly i nezbytné štěstí. Dvakrát zachránila Vojáky od pohromy jenom tyč a několik střel Hartmann vyrazil, aniž by vědě1 jak. To je už ale sport, jenž přináší radostí i starosti. Bude jen na hráčích, aby toho prvního bylo víc a abychom nemuseli příště prožívat takové drama, jako tentokrát. Dnes hrají hokejisté Gottwaldova v Ostravě a v neděli hostí Slovan Bratislava.

HLASY TRENÉRŮ:

Josef Bruk (asistent trenéra Dukly Trenčín): „Tradice zůstala neporušena – už dva roky jsme Gottwaldov neporazili. Domácí si sice vynutili značný tlak, ale tomu jsme úspěšně čelili a teprve hrubá chyba naší obrany nám vzala šanci na výhru. Na druhé straně nás podržel brankář Hartmann, jenž v některých chvílích chytal skutečně zázračně. Citelně nám chyběl Pethö, další klíčoví hráči nastoupili k zápasu se zvýšenou teplotou.“

Zdeněk Uher (TJ Gottwaldov): „Poslední tři zápasy jsou velmi podobné. My na ledě dřeme, ale soupeř nám střílí góly. Tím nechci snížit výkon Dukly, ale přesto si myslím, že ji na nohy postavil rychlý vedoucí gól. Znovu při něm asistovala Pelcova řada, navíc ani Svoboda nepůsobil právě nejjistěji, i když mu spoluhráči příliš nepomohli. Nakonec musíme být vděční alespoň za bod, protože na každou branku potřebujeme mnohem víc šancí, než protivník.“

31. kolo 15. března 1988 I. ligy: TJ Gottwaldov - Dukla Trenčín 3:3 (1:2, 1:1, 1:1)

Branky: Vlach, Pelc, Santarius – Sýkora, Látal, Růžička. Rozhodčí: Peterčák – Bacula, Janíček. Vyloučení: 3:7. Přesilovky: 2:1. Bez využití. Diváků: 5500.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář