Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987/1988 Gottwaldov - Sparta 2:2

Každá série musí jednou skončit. Věřme, že i smůla gottwaldovských hokejistů je už konečně protržena a že jim bod z důležitého zápasu se Spartou dodá sebedůvěru. I tentokrát Gottwaldov sahal po vítězství, i tentokrát mu uniklo v poslední chvíli. Bez zisku však přesto neodešel a hráči se mohli přesvědčit o tom, co dokáže koncentrace, nasazení a bojovnost.

V sestavě došlo ke změnám, domácí premiéru si odbýval brankář Svačina a v obraně se po delší rekonvalescenci Krajč a Čajka. Čtvrtý útok vedl Ryšánek a při stálé absenci zraněných obránců zůstali na střídačce jen Dobiášek a Maruška, který nastoupil až v poslední třetině.

Domácí začali s viditelnou snahou a agresivním napadáním soupeře. První šance měla přesto Sparta. Až v 5. minutě se poprvé zablýskalo před Šindelem a do konce úvodní třetiny měli ještě obrovské příležitosti Vlach a Švancár. Útoky se přelévaly rychle z jedné strany na druhou, hra měla rychlost i spád a takový hokej se musel líbit.

Bylo to ostatně znát i na povzbuzování diváků, kteří při nástupu do druhé dvacetiminutovky vítali gottwaldovské družstvo potleskem. Podpory obecenstva bylo potřeba, protože Sparta zvýšila obrátky a najednou byl poslední instancí domácích až mladičký brankář Svačina, který Pražany několikrát vychytal.

Až ve 27. minutě se hosté ujali vedení, i když do konce třetiny mohl vyrovnat Pelc a dvě tutovky spálil Mimochodek. Do kabin šla spokojenější Sparta. Pohoda ji naštěstí dlouho nevydržela. Do poslední třetiny nastoupil Gottwaldov se třemi útoky a bez „mladíků“, z nichž se jen Jurík objevil na křídle Vlachovy řady.

Zvrat přišel nečekaně brzy. Po čtyřiceti minutách hry v rozmezí třiceti vteřin strhli domácí vedení na svou stranu. Nejprve vyrovnal dorážkou Pelc a pak druhý gól vstřelil po nádherné akci Vlacha do prázdné branky Jiskra. Ševci měli vítězství na dosah, pět minut před koncem však Sparta vyrovnala a utkání skončilo dělbou bodů.

Z gottwaldovských hokejistů lze za snahu a bojovnost pochválit celý kolektiv. Vynikli Vlach a brankář Svačina, který byl vyhlášen nejlepším hráčem domácích. Celkově dobrý dojem ze zápasu pokazil jen rozhodčí Zavarský, jemuž jsme jen za druhou a třetí třetinu napočítali šest nepotrestaných přestupků hostí. Za stejné prohřešky gottwaldovské hráče vylučoval a neobjektivním a necitlivým vedením si vysloužil zasloužený pískot diváků. Podepsal se bohužel i na první brance Sparty, jež padla po nepotrestaném bránění ve hře a ovlivnila výsledek. Nyní čeká ševce duel v Českých Budějovicích a po něm přivítají Zetor Brno.

Josef Horešovský (druhý trenér Sparta Praha): Myslím, že jsme viděli solidní ligové utkání, i když nijak mimořádné kvality. Obě mužstva dnes vsadila spíš na opatrnost. U Gottwaldova to vyplývalo z nezáviděníhodné situace vzhledem k jeho postavení v tabulce a ani nám dosavadní zisk sedmi bodů nedával důvod k přílišnému uspokojení. Proto bylo vyložených střeleckých šancí na obou stranách poskromnu a největší rozdíly se rodily především v přesilových hrách. Z tohoto pohledu považuji konečnou remízu a dělbu bodů za spravedlivou a nerozhodný výsledek za zasloužený.“

Ladislav Maršík (druhý trenér TJ Gottwaldov): „Souhlasím s názorem Josefa Horešovského v tom, že dnešní střetnutí bylo opravdu vyrovnané. Přesto nás mrzí, že jsme neudrželi těsné vedení až do konce a přišli jsme o body stejně jako v nešťastném závěru v Litvínově. Tentokrát nám zůstal alespoň jeden bod a nemusím zdůrazňovat, že za dané situace, kdy jsme byli po dlouhé šnůře šesti porážek psychicky na dně, musíme být vděční i za tuto remízu.

8. kolo 16. října 1987 Gottwaldov - Sparta 2:2 (0:0,0:1,2:1)

Branky a nahrávky Gottwaldova: Pelc, Jiskra (Vlach).

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář