Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Gottwaldov - Litvínov 6:9

Černé dny našeho hokeje pokračují i nadále a důvodů k radosti máme pramálo. Páteční večer na této skutečnosti nic nezměnil. Snad jen vrásek přibylo o něco víc, úměrně ke dnu ligové tabulky. Po utkání s Litvínovem jsou už Gottwaldovští hokejisté předposlední v soutěži, a pokud se radikálně nezlepší, potká je brzy osud „Černého Petra“.

Tentokrát si svůj tradiční výpadek vybrali už v prvních dvou minutách, v nichž nabídli protivníkovi laciné dvougólové vedení. Po tomto šokujícím začátku upravil sice Jiskra na 1:2, vzápětí však přišlo litvínovské využití přesilovky pět proti třem a i když Vlach snížil z trestného střílení na 2:3, o pár minut později jásali hosté znovu.

Pět gólů během deseti minut tady už dlouho nebylo a do konce druhé třetiny vzrostl tento počet na rovný tucet. V domácí brance sice střídal Kněžického Svačina, obránci však nepomohli ani jemu a dělali takové chyby, za něž by se museli červenat i žáčci hokejové přípravce. Ještě jednou vykřesal naději na zvrat Vlach, který snížil z přesilovky na přijatelných 3:5, vzápětí jsme ale opět inkasovali a ani gól Mimochodka už nevyburcoval síly potřebné ke zvratu výsledku.

V poslední třetině došel oběma celkům střelný prach a teprve v posledních minutách se skóre ještě zčásti pozměnilo. Ze strany TJG se o to postarali znovu Mimochodek a po něm další dorostenec Otevřel. Stačilo to však jen na podtržení konečného účtu 9:6 ve prospěch Litvínova.

Výsledek je to hodně bolavý, tím spíš, že obrana hostů byla víc než děravá a každé jiné mužstvo by toho zřejmě využilo. Gottwaldovští ale tradičně nikoliv a co co tentokrát spálili včetně nájezdů na branku, tyček a přesilovek volá po ligovém přeškolení.

Hráči zřejmě zapomněli, na to že v ligových podmínkách je třeba odvádět, také ligové výkony a že základem hry každého kolektivu je individuální schopnost i bojovnost jeho jednotlivých členů. Pokud bychom měli v našem hodnocení vycházet z tohoto faktu, propadla by valná část mužstva.

Obstál jen Vlach až na dvě vyloučení. Záblesky měl Tomek a dorostenecká řada. Těžko leze něco vyčítat i Svačinovi, jehož spoluhráči nechali na holičkách. Celkově byl výkon mužstva žalostný a nenasvědčoval tomu, že po zbytečných ztrátách v posledních ligových kolech bude asi hrát už jen ve skupině o udržení.

To je však dost málo, a jestliže chceme obstát alespoň zde, budou muset všichni pořádně přidat v tréninku. Jak se ukazuje, nejsou k sobě natolik přísní, aby dokázali pracovat každý sám na sobě. To tedy vyžaduje trénovat častěji a daleko tvrději než doposud. Dosavadní výkony jsou zklamáním a těžko zasluhují nějakou odměnu. Ke sportu na profesionální úrovni se totiž musí přistupovat úplně jiným způsobem.

18. kolo: 27. listopadu 1987 Gottwaldov - Litvínov 6:9 (2:4, 2:4, 2:1)

Branky Gottwaldova: Jiskra, Vlach 2, Mimochodek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář