Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Gottwaldov - Košice 3:5

Ve velkém stylu zadali Gottwaldovští páteční duel s Košicemi. Hrál se rychlý hokej v oboustranně vysokém tempu. Domácí byli při chuti a doslova hýřili aktivitou. Velice rychle získali vedení, kdy už ve 2. minutě Jiskra zaskočil krásnou akcí celého Vlachova útoku. Ševce vedoucí trefa povzbudila a před brankou Švarného bylo pořádně horko.

O vzruch se nejprve postarala Pelcova řada, následně měli šance i Ryšánek a Albrecht, dvakrát se pokusil prorazit Tomek. Další vyloženou možnost spálil Venera. Hosté přitom zdaleka jen nebránili, ale několikrát nebezpečně vystřelili a Svačina měl s jejich pokusy dvakrát nebo třikrát plné ruce práce.

V závěru první třetiny však Gottwaldov vystupňoval tlak a výsledkem byl nejdříve Tomkův gól z přesilovky po pouhých 14 vteřinách hry. Následně přidal třetí gól Vlach po vtipné akci, kdy využil zakrytého výhledu košického brankáře.

Těsně před odchodem do kabin napadl Slanina hrubě Mimochodka a za tento zákrok byl pětiminutový trest jen minimálním oceněním“.

Namlsaní diváci čekali, že v úvodu druhé třetiny využijí domácí početní převahy ke zvýšení náskoku a položí tím soupeře definitivně na lopatky. Byli však trpce zklamání. Gottwaldovští hokejisté začali neuvěřitelně laxně, hromadili v obraně jednu chybu za druhou a na místo radosti přišla pohroma. Ze 3:0 to bylo už za šest minut 3:2 a jen díky Svačinovi ševci vstupovali do poslední části hry alespoň s nejtěsnějším vedením.

Ve 46. minutě ujel Jurík, ale své sólo na Švarného neproměnil a z protiútoku hosté vyrovnali. Ve stejné minutě přidali ještě čtvrtý gól. Poté se už domácí snadno položili. Šestá trefa v jejich  síti byla už pouze zákonitým odrazem boje na ledě…

Porážka mrzí. Na dva body rozhodně bylo. Zvláště vedení 3:0 není důvodem usnout na vavřínech. Na druhé straně, tak snadno jako tentokrát se boj o body nevzdává. Vůbec nic neomlouvá ani neúčast zraněných Stavjani a Marušky. Tentokrát domácí propadli především v bojovnosti.

Dnes večer v Trenčíně a v pátek doma s Litvínovem budou mít co napravovat.

Ján Faith (VSŽ Košice): „S první třetinou jsme nebyli vůbec spokojeni a teprve další dvě jsme zabrali podle představ – a daleko větší odpovědností v obranné činnosti. Od této chvíle jsme také přestali inkasovat a naopak sami začali střílet góly. Naši hru v úvodu zápasu ovlivnila zřejmě skutečnost, že na gottwaldovském ledě se nám v posledních letech vůbec nedařilo. Z přílišné snahy hráčů prolomit tento komplex pramenily chyby vyplynuly hrubé chyby, po kterých padly tři góly do naší sítě. Naštěstí jsme se nenechali deprimovat a s vědomím, že nemáme co ztratit vstoupili do druhé třetiny. Tam jsme už začali produkovat naši hru a bojovným výkonem otočili nepříznivý výsledek. Za to, že se nám to podařilo, zaslouží pochvalu celé mužstvo.“

Ladislav Maršík (druhý trenér TJG): Prvních dvacet minut jsme předváděli zřejmě nejlepší hokej této sezony v domácím prostředí. Bohužel, pak jsme se nechali zaskočit důrazným forčekinkem soupeře. Navíc v době, kdy hrál celých pět minut pouze ve čtyřech!

Snad pod dojmem výrazného vedení odehráli naši hráči tuto přesilovku velmi ležérně, jako by bylo už o všem rozhodnuto. Zcela zbytečně jsme inkasovali. Košičtí najednou získali půdu pod nohama a my naopak znervózněli.

Stálo nás to druhý gól a postupně jsme úplně vypadli ze hry. Hráči se nebyli schopni ani zkoncentrovat a zapakovat výkon z první třetiny, v níž naznačili své možnosti. Další vývoj zápasu poznamenaly hrubé chyby v našem obraném pásmu a dva slepené góly v rozpětí 18 vteřin. Pátá branka pak byla už jen vrcholem nedorozumění naší obrany.“

16. kolo 20. listopadu 1987 Gottwaldov - Košice 3:5 (3:0,0:2,0:3)

Branky Gottwaldova: Jiskra, Tomek, Vlach.

-mk-

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář