Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987/1988 Gottwaldov - Brno 5:0

Po měsíčním čekání na první ligové vítězství v domácí hale se konečně dočkal i hokejový Gottwaldov. Stalo se tak po devíti ligových kolech v jihomoravském derby proti Zetoru Brno, které vlastně rozhodovalo o podobě ligové tabulky. Vítězství zaručovalo desátou příčku, případná porážka by znamenala pár až na samé dno a roli „černého Petra“ před reprezentační přestávkou.

Po řadě předchozích smolných zápasů se štěstí a pohoda konečně přestěhovaly i na hole hráčů TJG, kteří svého pátečního rivala přehráli ve všech směrech. Od začátku se chopili iniciativy, už v úvodu střetnutí prověřili Langa a z první přesilovky v 8. minutě hry získali vedení zásluhou Santariuse.

O chvíli později mohl zvýšit Vlach, jehož akci zastavil brněnský gólman jen hozením hole. Trestné střílení ale nejlepší gottwaldovský útočník neproměnil. Nápor domácích ale přesto pokračoval a z další přesilovky zvýšil po Vlachově nahrávce Jurík na 2:0.

I v dalším průběhu střetnutí bylo o poznání více šancí na straně Gottwaldova a jen vynikajícímu výkonu Langa mohou hosté děkovat, že nebylo rozhodnuto už po prvních dvou třetinách. Na druhé straně výborně zachytal i mladý Svačina, který byl opět oporou týmu a zneškodnil řadu nebezpečných akcí a připsal si svou premiérovou a zároveň jedinou nulu v nejvyšší soutěži.

Závěr zápasu vyzněl už jasně pro Gottwaldov. Nedisciplinovanost Zetoru potrestali domácí dalšími dvěma góly z přesilových her Jiskrou a Venerou a bezpečné vítězství pečetili deset minut před koncem z Tomkovy hole na konečných 5:0. Pro TJG byl tento výsledek velmi cenný a měl by přinést potřebný klid před desetidenní ligovou přestávkou.

Trenéři Uher a Maršík mohli konečně postavit kompletní sestavu, ale zvolili raději hru na tři pětky, která přinesla ovoce. Ve srovnání s předchozími boji se zlepšila hra obránců, z nichž byl tentokrát nejlepší Venera. Výborně zachytal opět Svačina, z útočníků hráli prim Pelc a Vlach. Poctivě však dřelo celé mužstvo a na konečném vítězství mají svůj podíl všichni hráči. Body si zasloužili, ale co přijde dál?

Po vyprázdnění marodky bude ze všeho nejdůležitější udržet stoupající formu, která začala přinášet výsledky teprve v posledních dnech. Ty příští budou velmi důležité a musíme k nim nastupovat s maximální koncentrací. Vždyť souboje s Bratislavou a Plzní, pak bychom měli Kladenským odvést porážku z vlastního ledu. Podaří-li se to, mohli bychom dohnat nepříjemnou ztrátu z úvodního letošní sezony.

10. kolo 23. října 1987 Gottwaldov - Brno 5:0 (1:0,1:0,3:0)

Branky Gottwaldova: Santarius, Vlach (Jurík), Jiskra, Venera.

TJ Gottwaldov: Svačina – Čajka, Venera, Stavjaňa, Svoboda, Peterka, Albrecht - Jiskra, Vlach, Jurík – Tomek, Pelc, Santarius – Maruška, Ryšánek, Dobiášek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář