Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987-1988 Gottwaldov - Bratislava 6:4

Na první vystoupení hokejistů Gottwaldova po reprezentační přestávce se přišlo podívat na pět tisíc lidí. Viděli bojovné a dramatické utkání s četnými zvraty, v němž domácí získali dva důležité ligové body. Jejich cena se tentokrát násobila tím, že oba soupeři zoufale bojují o dostižení hranice klidu, kterou je osmička nejlepších. na tu však myslí i ostatní a o to je boj vypjatější a nervóznější…

Gottwaldovským se v úvodu střetnutí dařilo víc a úplně využívali toho, že se Slovanu chyběli čtyři hráči základní sestavy. Toto oslabení bylo samozřejmě znát a po celou třetinu diktoval tempo celek domácích.

Dirigovali jej reprezentanti Vlach a Stavjaňa, kteří byli také u obou vedoucích gólů. První dal po krásném sólu Vlach, druhý přidal Požárek po ideální příhře Stavjani. Také nástup do druhých dvaceti minut patřil hokejistům TJG, obrovské šance, jež se jím naskýtaly, však střelecky nezúročili.

Z ničeho nic zahřmělo, Slovan snížil na 1:2 a za dalších dvacet vteřin bylo vyrovnáno. Bratislavští tak získali na síle, domácí znervózněli, ale Santarius ševce přivedl znovu do vedení. Zvratům však stále nebyl konec. Nejprve si gottwaldovská obrana vstřelila vlastní gól, ale už o chvíli později vše napravil Tomek – 4:3. Tentýž hráč ve třetí třetině přidal i druhou trefu. Úspěch byl doslova na dohmat.

Stačilo však další zaváhání toporné obrany TJG. Bratislavští ho využili a ve vzduchu visela infarktová koncovka. Že k ní nakonec nedošlo, má největší zásluhu nekázeň Pavelce, který byl vyloučen za faul, k tomu přidal nevhodný protest a rozhodčí trest zdvojnásobili. Z tuplované přesilovky přidal šestý gól Svoboda, poté se už poslední minuta dohrávala v klidu.

Ten však hostům chyběl po závěrečné siréně, kdy neunesli tíhu porážky a odmítli převzít dárek pro nejlepšího hráče utkání. Jak se nám pořadatelé postěžovali, stalo se tak způsobem, který nedělá čest sportovcům a neslučuje se ani s morální etikou. Slušnost tentokrát zůstala za branami a hodně zkreslila dobrý dojem z bojovného výkonu, kterým se Slovan prezentoval. K jeho škodě…

Velmi dobrý výkon podal Vlach, rychlost uplatnil Tomek, řadu gólových šancí zneškodnil Svačina. Slabinou mužstva byla koncovka a nedůrazná hra obránců To by se příště nemuselo vyplatit.

Josef Golonka (Slovan Bratislava): „Byl to víc boj, než hokej, protože se hrálo o bytí a nebytí v ligové soutěži. Nejsme spokojení s výkonem rozhodčího, jemuž zazlíváme dvě velmi přísná vyloučení. Obě jsme zaplatili gólem, přesto bojovali až do konce. Toho si u svých hráčů cením nejvíce.“

Ladislav Maršík (TJ Gottwaldov): Na utkání se podepsala nervozita vyplývající z boje o záchranu. Po zdařilém začátku jsme udělali několik hrubých chyb, na chvíli zpanikařili a jen díky Svačinovi přežili kritické chvíle bez pohromy. V závěru jsme měli více štěstí a dotáhli zápas k vítězství. Po téměř čtyřech měsících zůstávají body zase v Gottwaldově. Snad to bude povzbuzením do dalších těžkých bojů, které na nás nyní čekají.“

27. kolo: 4. března 1988 Gottwaldov - Bratislava 6:4 (2:0,2:3,2:1)

Branky Gottwaldova: Tomek 2, Vlach, Požárek (Stavjaňa), Santarius, Svoboda.

TJ Gottwaldov: Svačina – Čajka, Albrecht, Stavjaňa, Svoboda, Frosch, Venera - Jiskra, Vlach, Švancár – Santarius, Pelc, Požárek – Tomek, Otevřel, Jurík, Dobiášek – Němčický.

-vk-

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář