Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1987 - 88 TJ Gottwaldov - Dukla Trenčín 1:5

Černá série gottwaldovských hokejistů pokračovala i v zápase s Duklou Trenčín, ševci prohráli už popáté v řadě. Vojáci získali na síle příchodem reprezentanta Růžičky a figurují v popředí ligové tabulky. Gottwaldov však rozhodně nemá na rozdávání a k utkání s Trenčínem nastupoval s cílem vybojovat plný bodový zisk.

Něco jiného je ovšem úmysl, a něco jiného, holá skutečnost. Ta, bohužel, vyzněla jasně ve prospěch hostů. I když boj na ledě nebyl zdaleka tak jednoznačný, jak napovídá výsledek. O celém střetnutí totiž rozhodlo několik hluchých minut v závěru druhé a na začátku třetí třetiny.

Vojáci sice začali klidněji, byli v úvodu aktivnější a po zásluze se ujali vedení. Domácí se ale postupně zbavili respektu, ve druhé třetině výrazně přidali na tempu a v polovině zápasu Venera vyrovnal.

Svou rozhodující šanci však promarnil zásluhou Jiskry, jenž minutu před koncem druhé třetiny zblízka netrefil prázdnou branku a připravil tak domácí družstvo o možnosti vedení. Prakticky z protiútoku vstřelila Dukla důležitý gól, další přidala v prvních vteřinách poslední části a o chvíli později pojistila své vítězství.

Ještě v posledních minutách zápasu mohli hokejisté TJG zkorigovat krutou porážku. Jiskra ale promarnil opět nájezd a Mimochodek zahodil další vyloženou šanci.

Gottwaldov hrál přitom od začátku jenom s pěti obránci a tentokrát i se třemi útoky, když Pelcově a Vlachově řadě asistoval mladý dorostenecký útok Mimochodek – Otevřel – Jurík. V závěru ještě Ryšánek nahradil Pelce, ale bezúspěšně. Ligový debut si odbyl mladičký Svačina.

Většina gottwaldovských hokejistů neodvádí zatím ligové výkony a s výjimkou Vlacha a Otevřela nelze tentokrát nikoho pochválit. V tom je základ dosavadní série porážek a má-li dojít k obratu, musí se každý s hráčů zamyslet především sám nad sebou…

Jaroslav Walter (trenér Dukly Trenčín): „Vstup do letošní sezony se nám vydařil, do Gottwaldova jsme však jeli s obavami., protože vaše mužstvo nutně potřebuje protrhnout sérii nepříjemných porážek. Mysleli jsme na bod a vezeme si oba, což určitě posílí sebedůvěru našich mladých hráčů a urychlí stmelení kolektivu. Spokojen jsem zejména s výkonem brankáře Blažka a Vladimíra Růžičky , který je skutečnou oporou mužstva. Dnes dal dva chytré góly přes clonící obránce a právě ty rozhodly.“

Zdeněk Uher (hlavní trenér TJ Gottwaldov): Naši hráči zatím bojují hlavně sami se sebou. Jen tak mohli po dobrém výkonu ve druhé třetině propást klíčovou šanci, jež mohla přinést zlom v jejich prospěch. Jiskra ji ale promarnil, z gólu do šatny se radovali vojáci a třetí blesková branka do naší sítě už jenom prohloubila celkovou depresi kolektivu, jehož hře chybí nápad, pohoda a sebedůvěra. Nepodržel nás ani Kněžický. Za góly sice nemohl, ale nepřidal nic navíc a to je proti takovému soupeři potřeba.

Z ničeho nic jsme se tak dostali do svízelné situace, zejména po psychické stránce, jíž navíc komplikují dlouhodobá zranění obránců. Peterka a Krajč ještě nejméně 14 dní nenastoupí a otazník vidí nad Čajkou, který má asi natržený lýtkový sval. Pod svá možnosti hraje Dobiáškův útok, který je v zápasech poloviční než na tréninku a proto dnes zůstal sedět. Nikdo nám ale nepomůže, musíme si pomoct sami. Tak jako vícekrát v minulosti.“

6. kolo: 9. října 1987 Gottwaldov - Trenčín 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)

Branka Gottwaldova: Venera. TJ Gottwaldov: Kněžický – Stavjaňa, Svoboda, Čajka, Venera, Albrecht – Santarius, Pelc, Tomek – Jiskra, Vlach, Švancár - Mimochodek, Otevřel, Jurík.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář