Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1986/1987 Zetor Brno - Gottwaldov 5:1

S brněnskými hokejisty se Gottwaldovu tradičně nedaří a výjimkou nebylo ani předposlední kolo základní části ligové soutěže. Zápas byl na pohled sice poměrně vyrovnaný, o výsledku to už ale nejde ani zdaleka říci.

Prakticky po celou úvodní třetinu se hrálo oboustranně se snahou nedopustit se chyby. Tu ale ze všech nejdříve udělal rozhodčí Lípa. Gottwaldovský Jiskra se totiž dostal do ideální šance, měl před sebou jenom Langa a gól visel doslova na vlásku. Domácí ho ale faulovali a Lípa místo evidentní penalty potrestal Brno jen dvouminutovým vyloučením.

Když pak v závěru třetiny dostal Gottwaldov lacinou branku, Zetor se uklidnil a hosté naopak znervózněli. Přidal další dva góly, ten třetí opět dost lacino, minutu před koncem druhé části hry byl problematicky vyloučen Pavlas. Vlach protestoval a kromě dalších dvou minut mu na konto přibyl i osobní trest.

Přesilovky pěti proti třem využilo Brno ke vstřelení čtvrté branky, a tím bylo už definitivně rozhodnuto. V poslední třetině vstřelili sice Gottwaldovští Maruškou čestný gól, měli i další šance (zejména Santarius. Vlach a Kapusta), žádnou však nevyužili a v dalším oslabení ještě popáté inkasovali.

Hokej tentokrát nepřekročil ligový průměr, poraženým nelze upřít snahu a bojovnost, nezvládli však koncovku a chybělo jim také více štěstí. To bylo naopak na straně Zetoru, k němuž byl rozhodčí shovívavější než k soupeři a přísnější metr zvolil teprve ve chvílích, kdy už mělo Brno dostatečný náskok.

Po porážce s Brnem má Gottwaldov šanci k napravení výsledku už dnešní večer, kdy bude končit úvodní část mistrovských bojů. Závěrečný finálový duel se odehraje s Teslou Pardubice, která je zatím suverénně v čele tabulky. Přijede k nám v roli favorita, na to se ovšem nesmí nic dát, protože v boji o ligové body se na jméno soupeře nehledí. Tím spíš, že právě dnes večer se bude „lámat chleba" a mužstva se rozdělí na lichá a sudá, jež spolu sehrají třetí část ligové soutěže.

V té půjde o všechno, každý bude bojovat o účast ve finálové osmičce, a protože se navazuje na bodový zisk z úvodní části sezóny, bude mít každé vítězství i remíza cenu zlata. Snad si to uvědomí právě tak naši hokejisté jako diváci a v souboji s Teslou vytvoří jednolitý kolektiv, z něhož by měl vzejít ten nejlepší výkon. Bude to opravdu potřeba.

25. listopadu 1986 21. kolo: Zetor Brno – TJ Gottwaldov 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky: Sršeň, Ševčík, Kron, Lach, Paška – Maruška. Rozhodčí: Lípa – Bacula, Janíček. Vyloučení: 7:10 navíc Vlach (Gottwaldov) na 10 minut. Využití: 2:0. Diváků: 7500.

Gottwaldov: Kněžický - Stavjaňa, Svoboda, Venera, Pavlas. Albrecht, Krajč (Sedlák) - Santarius, Pelc, Čech - Jiskra, Vlach, Jurík – Maruška, Kapusta (Ryšánek) a Němčický.

ry, fic

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář