Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1986/1987 Gottwaldov - Jihlava 2:3

 

Domácí trenéři splnili slib a nasadili do boje s vojáky kompletní čtyři pětky. Skutečně dostali příležitost i další mladí talenti obránci Robert Svoboda a Pavlas ověření už v juniorské reprezentaci stejně jako útočníci Jurík a Němčický. Navíc se už na ledě objevil i rekonvalescent Jiskra, zatímco v sestavě Dukly skutečně chyběli ohlášení nemocní Jungwirth a Konopčík. Prvá třetina připomínala oťukávání v úvodním kole v ringu. Hrálo se sice pro oko diváka, s řadou zajímavých okamžiků před oběma brankami, ale jak v poli, tak zejména před Svobodou i Břízou chyběla přesnost pro korunovaci nadějné myšlenky. První vážnější střelou ohrozil Břízu zatím nejlepší ligový střelec Santarius, nadějné byly 1 úniky Juríka a Ryšánka. Největší ohrožení pro domácí branku představovala formace Žákova. Druhá dvacetiminutovka skončila opět nerozhodně, I když v ní padly dvě branky. Při zachování ringové terminologie by ji však domácí vyhráli asi o dva body. Výborně ji začali, Jiskrův kotouč však o centimetry minul levou tyčku, ještě v téže minutě nedorazil zblízka Vlach bombu mladého R. Svobody odrazil vcelku šťastně tečí polovinou hole. Nedáš – dostaneš, tohle pořekadlo opět platilo. Vlk vysunul kolmo až k červené Dolanu a ten sólo za zakončil. Zhruba po čtyřech minutách přišel ale domácí protiúder. Němčický, ač hákován, zužitkoval zblízka Dobiáškovu přihrávku ve svůj první ligový úspěch. V závěru této části měla příležitosti i Dukla (Hrbatý a Dolana), ale daleko víc než v úvodu se osvobozovala vystřelováním puku. Nepěknou tečkou za druhou třetinou bylo nepotrestané sekání přes ruce Stavjani. Vždyť právě tyto fauly se podle vyhlášení mají trestat nejpřísněji. V závěru posílali trenéři Dukly na led už jen tři útoky, zřejmě ve snaze vystupňovat tempo. A I když prvou velkou šanci v této fázi měl domácí Čech, rozhodující branky stříleli vojáci. Druhou po poziční chybě Venery, třetí zadovkou ze shluku. 28 sekund před závěrem vyloučení Dolany napravil Venera svět prohřešek a tvrdou střelou po ledě vykřesal jiskru naděje. Přesné 1.33 minut před koncem začali hrát domácí bez brankáře a mohli v této fázi vyrovnat Venerou. Měli v posledních desítkách sekund ještě další příležitosti na holích Dobiáška, Santariuse a Pavlase, na šance se však nevyhrává.

3. kolo: 26. září 1986 GOTTWALDOV - JIHLAVA 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Dalana (Vlk), 45. Žák, 48. Vlk (Dolana) - 27. Němčický (Dobiášek), 53. Venera (Stavjaňa). Rozhodčí Šutka — Koval, Malý. Vyloučení: 3 6. Využití: 1:0. Diváci: 7500.

Gottwaldov: J. Svoboda — Stavjaňa, R. Svoboda, Kořený, Sedlák, Peterka, Venera, Pavlas, Albrecht — Santarius, Pelc, Čech — Němčický, Dobiášek, Buřič — Jiskra. Vlach, Jurík — Švancar, Ryšánek, Kapusta. Trenéři: Uher a Maršík.

Dukla Jihlava: Bříza — Ščerban, Benák, Urban, Kadlec, Čajka Řezníček, Trávníček — Válek, Žák, Lubina — Dolana, Kučera, Vlk - Hrbatý. Svozil, Micka — Caldr, Polcar. Kašťák. Trenéři: Neveselý a Holík.

Vladimír Vojta

 

 

Náhledy fotografií ze složky historie 80. léta (natrvalo v 1.lize)

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář