Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1985/1986 Jihlava - Gottwaldov 4:1

V odvetě na jihlavském ledě došlo pouze ke dvěma změnám. Zraněného křídelního útočníka Polcarovy trojky Pivoňku nahradil z „béčka“ Kašták a hlavního rozhodčího Šutku Zavarský. Gottwaldov nastoupil ve stejném složení Jako v úterý. Hosté proti očekávání hráli opět otevřený hokej, na který mají síly a schopnosti. I včera se ujali vedení Stavjaňou, který využil hned první přesilovku. Vyrovnání měl na

své holí Konopčík po ideální příhře od Válka, který jel od modré sám na Svobodu, ale nastřelil jen jeho betony. Také Benák měl na srovnání skóre, ale nakonec se to podařilo až Hrbatému ve 14. minutě. Za prvních dvacet minut bylo vyloučeno sedm hráčů (4:3) a stejný počet jich chyběl v základních sestavách (5:2) pro zranění či onemocnění.

Brzo po změně stran zdálky prudce vypálil pešek, Svoboda jeho střelu jen vyrazil před Vlka a ten pohotově zavěsil – 2:1. Dukle se zpočátku utkání nedařilo, ale také hlavní rozhodčí Zavarský nedosáhl kvalit Šutky, který měl daleko větší cit pro hru. V polovině zápasu dali jihlavští velice důležitou třetí branku, měli navrch a zápas se pro ně začal vyvíjet dobře. Oba týmy, zvláště Dukla, měly pak řadu šancí, brankové je však nedokázaly proměnit.

V posledním, již poklidném dějství domácí kontrolovali hru a hosty předčili především rychlostí a kolektivnějším pojetím. Své zasloužené vítězství si pojistili ještě čtvrtou brankou. V závěru nastřelil Santarius tyčku. Gottwaldovští hráli v obou zápasech velice odvážně, svým výkonem nezklamali, ale na Duklu to však tentokrát nestačilo.

Zdeněk Uher (TJ Gottwaldov): „V odvetě jsme chtěli vycházet ze zajištěné obrany, ale hráči tuto taktiku nedodrželi. Dostali jsme špatnou první vyrovnávací branku. Nezahrál nám podle očekávání Dobiáškův a Kapustův útok, takže pouze se dvěma nebezpečnými útočnými trojkami jsme mohli těžko uspět proti tak vyspělému a kvalitnímu soupeři, jakým je Dukla.“

Stanislav Neveselý (Dukla Jihlava): „V obou zápasech jsme hráli se třemi obranami a čtyřmi útoky. Při střídání před koncem prvního duelu se nám zranil Pivoňka, ale už bylo o výsledku dávno rozhodnuto. Úterní otevřená hra Gottwaldova nám vyhovovala. Dostali jsme se brzo do tempa a stříleli i branky. Ve středu hosté podle očekávání přece jenom hru více uzavřeli a zvolili defenzívnější taktiku. První inkasovaný gól v oslabení s námi dost otřásl. Při obranné hře soupeře a dobrém výkonu gólmana se vždy dost trápíme. Uzdravením se zvedla výkonnost Paškovy trojky. V úterý zabraly ale všechny čtyři naše útoky. Jsem přesvědčený o tom, že dvě výhry a skóre 13:5 začíná být obratem k lepšímu v naší výkonnosti. V Gottwaldově to ale nebudeme mít vůbec jednoduché.“

 

12. února 1986 2. zápas čtvrtfinále play off: Dukla Jihlava - TJ Gottwaldov 4:1 (1:1, 2:8, 1:1)

Branky: 14. a 31. Hrbatý, 26. Vlk, 52. Čajka – 9. Stavjaňa. Nahrávky: Micka, Pešek, Svozil, Žák – Pelc. Rozhodčí Zavarský — Brunclík, Rouspetr. Vyloučení: 8:8, využití: 0:1. Sled branek: 0:1, 4:1. 4300 diváků.

Dukla Jihlava: Bříza — Svoboda, Řezníček, Ščerban, Benák, Čajka, Kolek, Hodek - Šejba, Pešek, Vlk — Válek, Žák, Konopčík - Dolana, Polcar, Kaščák — Hrbatý, Svozil, Micka — Jungwirth. Trenéři: Neveselý a Holík.

TJ Gottwaldov: J. Svoboda - Stavjaňa, Albrecht, Peterka, Venera, Kořený, Sedlák, Valla, R. Svoboda — Santarius, Pelc, Cech — Jiskra, Vlach, Raděvič — Chalánek, Dobiášek, Buřič — Vaculík, Kapusta, Václavíček. Trenéři Uher a Maršík.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář