Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1981/1982 TJ Gottwaldov - České Budějovice 3:2 v prodloužení

Šestnácté ligové kolo bylo pro hokejisty Gottwaldova i Českých Budějovic velmi důležité. Domácí po nešťastných porážkách s Kladnem a na košickém ledě potřebovali body jako sůl. Motor zase pošilhával po horní polovině tabulky, kam ovšem mohl postoupit jen v případě výhry s Gottwaldovem.

Čekal se tedy tuhý boj, v němž nebylo výrazného favorita. Mnohem líp začali domácí, kteří do poloviny zápasu udávali jasně krok, a jihočeské družstvo místy jen bezmocně přihlíželo. Vedoucí gól TJG padl už v 7. minutě hry po abecední akci Vodák — Michalovský — Ševčík, a převaha Gottwaldova se stále stupňovala, tak že další branky se zdály být otázkou krátkého času. Do poloviny zápasu však přibyla jenom jedna, kterou dal Horák ve chvíli, kdy měl Gula zakrytý rozhled. Šancí přitom bylo nepočítaně — třikrát měl příležitost Vodák, jednou Vlach a Pecivál jel dokonce sólově na branku. Ve 32. minutě však hosté využili přesilovky, o chvíli později Caldr vyrovnal a začalo byt rázem horko.

Rozladěný Motor nabral obrátky, jeho nebezpečné protiútoky byly mnohem častější a jenom díky pozorné hře gottwaldovské obrany chyběl jeho akcím konečný efekt. Na druhé straně měli hosté štěstí v 50. minutě utkání, kdy Venerova střela skončila na tyči a nepronikla do jejich svatyně.

Do konce zápasu zůstal už výsledek nezměněn a rozhodnout mělo až prodloužení. V něm začali domácí opět výborně, znovu se vrhli do útoku a svou převahu korunovali vítězným gólem, který dal stejné jako v prodloužení s Vítkovicemi dělovkou od modré Michalovský. Gottwaldovští vyhráli zaslouženě, neboli byli útočnějším, odvážnějším a obětavějším a útočnějším družstvem, které mělo navíc několik výrazných individualit v podobě Podešvy, Michalovského a Vodáka. V sestavě tentokrát chyběli Mezek a Leška, takže družstvo hrálo na tři útoky (závěr prodloužení se hrál už jen s dvěma pětkami.

13. listopadu 1981, 16. kolo: TJ Gottwaldov - Motor České Budějovice 3:2 po prodloužení (1:0,1:2, 0:0 - 1:0)

Branky: 7. Ševčík, 29. Horák, 69. Michalovský – 32. Kolda, 36. Caldr. Rozhodčí: Kolář - Koval, Šrom. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváků: 8200.

Gottwaldov: Podešva — Michalovský, Stavjaňa, Ševčík, Pelc, Vodák — Horák, Venera, Kocián, Vojáček, Čech — Zavrtálek, Sedlák, Santarius, Vlach, Pecivál.

TRENÉŘI PO ZÁPASE

Petr Podlaha (České Budějovice): „Kdybychom v polovině zápasu prohrávali o pět branek, nemohli bychom se divit. Pak se však hra vyrovnala a v úvodu poslední třetiny jsme měli šanci rozhodnout. V závěru jsme se soustředili na udržení výsledku a spoléhali jsme na trestná střílení. Líbili se mi oba brankáři, z vašich hráčů dále Kocian a od nás Dvořák a Caldr. Pouzar nám bude ještě dlouho citelně chybět.“

Horst Valášek (TJ Gottwaldov): „Všichni se mě ptají, proč nehrál Leška. Stručně a jasně řečeno: nebyl nominován. Věřím, že si chybu uvědomí a bude znovu zařazen do sestavy. Hokejové štěstí se po zásluze přiklonilo na naši stranu, protože už v první polovině zápasu jsme mohli rozhodnout. Po inkasované brance nastal útlum a dostavil se i strach o výsledek. V závěru se však mužstvo vzpamatovalo a předešlo tak sérii trestných střílení. Z jednotlivců se mi nejvíce líbili Podešva, Michalovský, Stavjaňa a rychlý Zavrtálek, po angíně byl velmi dobrý i Kocián a skutečným kapitánem družstva byl i přes neproměněné' šance Vodák. U soupeřů zasluhují ji pochvalu Caldr a Dvořák. Škoda, že to nejde Vlachovi jako loni. Potřeboval by získat sebedůvěru vstřelením branky.“

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář