Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1979/1980 Gottwaldov - Dubnica 4:2

Na poslední hokej letošní sezona v Gottwaldově přišla rekordní návštěva deset tisíc diváků a atmosféra připomínala doby „zlaté“ éry TJG z šedesátých let.

Začátek třetího kvalifikační série hokejistů o postup do ligy byl pro domácí málem infarktový. Po vyloučení Vodáka musel 56 sekund před jeho návratem na hanbu i jeho spoluhráč Albrecht, který za najetí na Korienka obdržel pětiminutový trest. Téměř minutu se tedy domácí bránili v oslabení 3 na 5.

Skoro šest minut (8. - 14. minuta) hráli v oslabení a k dovršení třetice smůly ještě špatně střídali a tak hosté hráli další dvě minuty opět přesilovku pět na tři. Nevyužili však nic, naopak Jabcon a Vodák dokázali kotouč udržet a dokonce i ohrozili jejich klec. To všechno domácím ovšem vzalo hodně sil.

Hosté hrající od druhé třetiny jen se čtyřmi obránci spoléhali tentokrát na zajištěnou obranu a rychlé brejky. A tentokrát se dočkali. První útok po rychle akcí získal vedení a po vcelku šťastném vyrovnání domácích dal i další gól od modré nad níž brankář Podešva rozhodně zčervenal.

Závěr druhé třetiny však přinesl další zvrat, když domácí důsledně bránění po celém kluzišti začali konečně jezdit a kombinovat a zdánlivě nevyčerpatelnou vitalitu soupeře schladili dvěma brankami Vodáka a Jabcona. Hosté nevzdali boj do posledních sekund, i když čtvrtá branka po perfektně zakončeném slalomu Lešky s nimi pořádně otřásla.

Nervy ztratil některý z jejich příznivců, který hodil na led skleněnou láhev. Vniklou situaci však vysoce diplomaticky dovedl vyřešit sám rozhodčí Okoličáry, který uklidnil rozbouřenou atmosféru v hledišti. K celému stadionu do mikrofonu pravil:

„Chceme se všichni po utkání sejít se svými rodinami, neohrožujte naše zdraví.“ A celý stadion vyjádřil potleskem svůj souhlas. Navíc utkání řídil s přehledem a poté už udržel klid na ledě i v ochozech stadionu. Proto zasluhuje zvláštní uznání.

Domácí brankář Podešva v závěru důkladně odčinil svou nepozornost při druhé brance, když vynikajícím způsobem zlikvidoval jak sólo J. Matušky, tak i střelu nejlepšího útočníka na ledě Růžičky.

Ševci se tak dostali v kvalifikační sérii do vedení. Zásluhu na tom má celý kolektiv, který bojoval s nezměrnou vůlí, nasazením a bojovností. Oporou byl brankář Podešva, v obraně hráli prim Hanačík, Michalovský a Sedlák.

V útoku odvedla v rozhodující fázi hry maximum Leškova řada (Vodák hrál navíc skvěle v oslabení) houževnatostí a bojovností překvapil Stuchlík a výborně zahrál opět i mladý Vlach.

Gottwaldovští hokejisté i diváci mají důvod k radosti. Čeká nás však nesmírně těžký závěr kvalifikačních bojů, v němž bude mít výhodu domácího prostředí slovenský celek.

Už v sobotu se hraje čtvrtý kvalifikační zápas v Dubnici a nebude-li rozhodnuto, skončí se boj o postup 1. dubna na bratislavském ledě. Držíme naším chlapcům palce a popřejme jim do závěrečných bojů hodně štěstí.

26. března 1980, 3. zápas kvalifikace o I. ligu Gottwaldov - Dubnica 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky: 28. Stuchlík, 36. Vodák, 39. Jabcon, 48. Leška - 24. Smejkal, 31. Růžička. Nahrávky: Veselý 2, Jabcon, Vodák - Růžička, Smejkal. Rozhodčí: Okoličáry - Koval, Šrom. Vyloučení: 2:0, navíc Albrecht 5 minut. Bez využití. Zásahy brankářů: Podešva 30 (11, 9, 10) - Mališko 40 (12, 14, 14). Diváků: 10 000.

Gottwaldov: Podešva - Karolák, Albrecht, Hanačík, Michalovský, Sedlák, Venera - Vodák, Leška, Jabcon - Veselý, Stuchlík, Čech - Jiskra, Vlach, Pecivál. Trenéři: Kožela, Maršík.

Dubnica: Mališko - Paštionský, Borik, Korienek, A. Matuška, Miškovič, Hampl - Růžička, Šmejkal, Doktor - Fabuš, Hanták, J. Matuška - Zlínka, Hejčík, Cisár - Kováčík a Holovič. Trenéři: Macoszek, Tánoszký.

Autor: Vladimír Vojta, upravil Daniel Ostrčilík

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář