Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1975-1976 Gottwaldov - Prostějov 8:1

Poslední část národní ligy v ledním hokeji zahájili Gottwaldovští jihomoravským derby s družstvem Železáren Prostějov. Byla-li dosavadní utkání těchto dvou soupeřů poměrně vyrovnaná, tentokrát byl zápas naprosto jednoznačný a domácí nedali soupeři žádnou šanci. Po dlouhé době se dokonce z tribun ozývalo skandování „Deset – deset“ a k tomu, aby se přání stalo skutkem, chybělo velmi málo…

Gottwaldov útočil hned od první minuty, zatlačilo soupeře do jeho obrané třetiny a poziční převahu vyjádřilo také brzy brankami. První vstřelil Sedlák, druhou Hečko a obě padly ve chvíli, kdy měl prostějovský brankář Gáj zakrytý výhled a nemohl kontrolovat hru.

Druhá třetina začala poměrně vlažně, brankové skóre však utěšeně narůstalo.

Třetí úspěch TJG zaznamenal opět obránce, tentokrát Hanačík kuriózní brankou po střele vypálené ze středního pásma. Překvapený Gáj na ni vůbec nereagoval a v dalším průběhu hry se raději nechal vysřídat. Štěstí však neměl ani jeho nástupce. V oslabení zaznamenal Balun čtvrtý gól, po něm přidal Maršík pátou a potom opět Balun šestou trefu TJG.

Závěrečná třetina už na obrazu hry mnoho nezměnila. Gottwaldov si udržoval převahu, neustále útočil a po střelách Jenáčka a Vaška zvýšil vedení na 8:0. Pavlíček po sólové akci přes celé kluziště vstřelil ještě jeden gól. Ten však rozhodčí neuznal a v posledních minutách zápasu dosáhli hosté alespoň čestného úspěchu.

Při přesnější mušce mohli domácí vyhrát ještě výrazněji. Výsledek je ovšem stejně výmluvný a znamená opět navýšení náskoku před dalšími družstvy NHL.

Kompletní sestavu v poslední třetině doplnili mladí Vlk, Smetana a Zavrtálek. Lze pochválit brankáře Králíka, obránce Michalovského, útočníky Vaška Krajčího a celou Pavlíčkovu řadu, která byla páteří družstva.

Přes jasné vítězství nelze další soupeře nijak podceňovat, tím spíše, že nedělní utkání s Olomoucí má pro domácí existenční význam a obranná hra TJG má ještě hodně okének.

Hrát by se mělo tedy opět naplno, soustředěně a s citem udržet ve zbývajících kolech NHL náskok zaručující postup do kvalifikace.

34. kolo 1. NHL 4. února 1976 Gottwaldov – Prostějov 8:1 (2:0, 4:0, 2:1)

Branky: Balun 2, Sedlák, Herčko, Hanačík, Maršík, Jenáček, Vašek – Svozil. Rozhodčí: Jirka – Ondra, Pravda, 1500 diváků. Vyloučení: 7:6, navíc Maršík (Gottwaldov) na 10 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0.

HLASY TRENÉRŮ GOTTWALDOVA

Jaroslav Stuchlík: „Z utkání se stala jednoznačná záležitost. Po jasném vedení ve druhé třetině jsme dali příležitost všem hráčům, došlo i k některým zraněním, například Sedlák má naražený bok. Výkonem se mně líbil Králík, pochvalu však zaslouží všichni hráči, kteří bojovali se zajetím a snahou o co nejvyšší skóre. V neděli jedeme do Olomouce, pak doma hostíme pražskou Slavii.“

Horst Valášek: „Tentokrát se hosté předvedli jako slabší soupeř, ale neměli tolik nečistých zákroků jako v minulosti. Naši tentokrát úspěšně stříleli, po dvou třetinách vyslali celkem 39 střel. Stále však máme potíže při hře ve vlastní obecné třetině.“

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář