Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Sparta - Gottwaldov 3:3

Není daleko doba, kdy před cestou našich hokejistů do Prahy k utkání se Spartou jsme se jen v duchu obávali, aby branek v naší síti nebylo alespoň deset. Však si ještě jistě pamatujete výsledky 0:14, 1:14 a podobně. po olympijské přestávce, jejichž část strávili naši hokejisté na pěkném zájezdu ve Švýcarsku a Itálii, jsme se zájmem očekávali, jak dopadne jejich další měření se soupeřem majícím ve svém středu čtyři úspěšné reprezentanty z Grenoblu. V úvodu soutěže nás Sparta sice porazila 7:2, následně však na našem ledě prohrála 4:7. I proto bylo někde uvnitř v každém z příznivců trochu té víry…

Dokázali to! Proto mohl titulek regionálního tisku Tep hlásit do světa: Stařičká Štvanice hlásí: Vezeme bod, mohly být i dva!

I když Spartě chyběli Tikal a nemocní Hejma s Adamcem, předvedli naši chlapci hledišti stařičké pražské Štvanici, protože ve sportovní hale se po požáru nedá ještě hrát, solidní a standardní výkon, který potvrdil, že letošní sezona bude znamenat zatím nejvyšší zisk bodů.

První třetina byla pro Wohla v brance Sparty i pro asi tři tisícovky diváků téměř šokující. Už ve druhé minutě dal Pokorný od modré čáry naši první branku, když puk si doslova vybojoval cestu mezi holemi a bruslemi hráčů před sparťanskou klecí a po vyrovnávací brance Svobody v páté minutě se Pokorný „podepsal“ na Wohlovu navštívenku znovu, když jeho střela proklouzla mezi chrániči sparťanského brankáře.

Teprve ve druhé části hry chytlo mužstvo pražského lídra trochu dech a brankou Masopusta vyrovnalo. To už byl v jeho brance Beran, který ovšem nepůsobil nejistějším dojmem. V poslední části se sice Šindelářovi ve 49. minutě podařilo zajistit vedení, o čtyři minuty později však Poláček po pěkné akci celé pětky Berana znovu prostřelil. V těchto fázích hrála Sparta velmi rozháraný hokej a jen díky tomu, že akce Kožely s Vodákem, Poláčka s Kašťákem a Trtílkova před úplně prázdnou brankou byly trochu ukvapené, může chvílemi podprůměrná Sparta děkovat alespoň za zisk jednoho bodu.

Body tedy vozíme už i z Prahy, což je potěšitelné. „Hrdinou zápasu byl nesporně brankář Vyoral, který si celý zápas neodpočinul. „Neudělal jedinou chybu. Měl na své straně i potřebnou dávku štěstí, ale jen s ním se také chytat nedá. Střely od modré čáry na něj vůbec neplatily, před brankou řešil složitější situace. Jeho výkon ostře kontrastoval s výkony brankářů Sparty, kteří jsou z formy,“ komentoval výkony brankářů pro Československý sport zasloužilý mistr sportu Jiří Tožička.

Vladimír Kobranov (Gottwaldov): „Samozřejmě, že jsem rád. Dokázali jsme Pražanům, že umíme hrát hokej. Zvlášť mě těší skutečnost, že chlapci se sami přesvědčili o tom, že i proti zkušenějším celkům ze silné trojky mohou na jeho hřišti dosáhnout přijatelných výsledků. Valášek nemohl pro zranění nastoupit, Vyoral však dokázal, že má dobrý postřeh a svým klidem přispěl k dobré hře celého mužstva.“

27. kolo: 24. února 1968 Sparta - Gottwaldov 3:3 (1:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: Svoboda, Masopust, Šindelář (Volek, Černý) - Pokorný 2, Poláček. Rozhodčí: Vidlák - Hollý, Hamouz. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: Wohl 5, Beran 37 - Vyoral 28 (5, 10, 13). Diváků: 2700.

Sparta: Wohl (21. Beran) - Horešovský, Eysselt, Masopust, Lindauer, Šolc - Havel, Šindelář, Cvach - Svoboda, Brdička (Hejtmánek), Volek - Černý, Hejtmánek (Brdička), Hořejší. Trenér: Bukač.

TJ Gottwaldov: Vyoral - Pokorný, Šíma, Hanačík, Svojše - Maršík, Kožela, Vodák - Kašťák, Poláček, Trtílek - Bavor, Heim, Vašek. Trenér: Kobranov.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář