Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Jihlava - Gottwaldov 12:2

Tu středu, která je za námi, nazýváme už tradičně podle kalendáře „škaredá“. Tentokrát se její přívlastek zavěsil na hole gottwaldovských hokejistů beznadějně. První střelu vyslali hosté na Hovoru až ve 20. minutě. První třetina připomínala spíš důkladný trénink vojáků, jimž ještě chyběla lepší koncovka. Ve druhé třetině se velmi osvědčila výměna jihlavských Lana s Maříkem a převahu korunovali brankami. Během 70 vteřin inkasovali celkem třikrát. Do závěrečné třetiny nastoupili hosté s dorostencem Sýkorou v brance, ale na jejich slabším výkonu se nic nezměnilo. Jejich pražská forma, kdy na Štvanici remizovali se Spartou 3:3, zůstala zřejmě v Gottwaldově.

Ševci nebyli k poznání obránci bezradní, útočníci neproduktivní, bojácní a málo rychlí. Vojáci hráli s chutí, mnohdy byli před brankářem Gottwaldova úplné manévry. Nastoupili bez Augusty v nezvyklé sestavě s Balunem ve druhé a Klapačem ve třetí. Hovora nebyl příliš jistý, v obraně vynikl Suchý. v útoku Holík, Hrbatý a Klapáč.

Jako bych už slyšel některé hlasy, psaly regionální noviny Tep.

„To je katastrofa!“

„Co tam zase hráli?“

Však to znáte. Kdo z vás alespoň někdy se sportovním kolektivem žil, pak zná chvíle, kdy se najednou nikomu přes dobrou vůli nedaří vůbec nic…

„Haló, je tam Grandhotel Jihlava? Ano? Zavolejte mi k telefonu gottwaldovského trenéra Kobranova, prosím vás! Děkuji,“ telefonoval redaktor listu Tep s prosbou o hodnocení utkání.

„To jsi ty, Vovko? Co nám povíš?

„Nic se neděje, všechno je v pořádku, pod tím výsledkem jsme se samozřejmě nezhroutili. Víš, ale ta Dukla snad právě proto, že ji to s Kometou nešlo „chytla proti nám velký lauf“, prostě dařilo se těm klukům všechno, na co sáhli. Ve 13. minutě jsme prohrávali 0:3, prostě vůbec se nám nedařilo to, co jsem považoval za jedinou účinnou zbraň - stačit vojákům v bruslení a tak je neustále atakovat. Jim se nás podařilo zamknout v naší třetině a hodně střílet. Jak víš, Valášek má zase z tréninku naštípnutý malíček (podobně jako vloni v závěru ligy - pozn. aut.) a tak Franta Vyoral dělal, co mohl. Nedařilo se však v obraně a hlavně útočníci jako by znovu zapomínali na své povinnosti - vracet se a pomáhat. Navíc Josef Kožela už po první třetině zůstal v kabině, protože se necítil zřejmě kvůli chřipce a tak jej musel nahradit Přikryl.

V poslední třetině jsem pak nechal zachytat dorostence Sýkoru a Hanačíka vystřídal Landa. Jinak jen Maršíkovi museli zašívat loket, jinak jsme vyšli celkem bez šrámů. Berme to rozumně, asi jako oni mají potíže u nás, my zase tam. Na to je potřeba zapomenout, po druhé to dopadne zase jinak.“

28. kolo: 28. února 1968 Dukla Jihlava - Gottwaldov 12:2 (3:0, 5:2, 4:0)

Branky: Kochta a Klapač po 2, Jiří a Jaroslav Holíkové, Suchý, Mařík, Trachta, Vrabec, Vorlíček a Hrbatý (Mařík, Kochta, Vrabec po 2, Klapáč, Vorlíček, Jar. Holík, Hrbatý, Neubauer) - Bavor, Heim (Vašek). Rozhodčí: Pažout - Pláteník a Marko, Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváků: 4000.

Dukla Jihlava: Hovora - Suchý, Neubauer, Šmíd, Trachta - Lano, Jiří a Jaroslav Holíkové - Hrbatý, Kochta, Balun - Klapáč, Vrabec, Vorlíček - Vokáč, Mařík. Trenér: Pittner.

TJ Gottwaldov: Vyoral (41. Sákora) - Šíma, Hanačík, Pokorný, Svojše - Maršík, Kožela, Vodák - Bavor, Vašek, Heim - Kašťák, Poláček, Trtílek. Trenér: Kobranov.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář