Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Gottwaldov - Sparta Praha 7:4

Zaplněný zimní stadion deseti tisíci diváky viděl ve středu večer utkání, na které se dlouho nezapomene. Hned po prvním vhozeném buly bylo vidět, že naši hráči jdou do zápasu s vervou a hlavně se snahou co nejvíce střílet, což se také projevilo v počtu branek.

Hned v šesté minutě padly během 40 vteřin hned tři.

Nejprve to byl Adamec, nato hned Kašťák a Kožela. Na všech třech brankách měli podíl oba brankáři Vyoral s Beranem. Naše mužstvo mělo znatelnou převahu, ale hostům se podařilo vyrovnat, když Brdička se zmocnil odraženého puku a vedení se pak ujali Masopustovou střelou až téměř od červené čáry. Po této brance vystřídal Vyorala Valášek a byl to Maršík, který stačil ještě do konce třetiny vyrovnat.

Druhá třetina patřila našim, i když v jejím úvodu se ujala vedení Sparta. Masopustova střela se odrazila od Tomaníka a skončila za Valáškovými zády. Tím byl ovšem prach hostí vystřílen a ke slovu už přišli jen naši.

Ve 32. minutě našel Kožela volného Vodáka, který krásnou střelou vyrovnal. Rozhodnutí přinesla poslední minuta II. třetiny, kdy padly dvě branky z holí Kožely a Poláčka. Ve třetí třetině se naši poněkud stáhli do obrany, Pražané zpřesnili hru a obléhali naši branku, ale Valášek byl vždy na místě. Poslední minuta utkání pak přinesla také poslední branku, o kterou se postaral Kašťák - 7:4. V této třetině posílal trenér Kobranov na led jen dva útoky - Polákův a Koželův.

Z našeho mužstva zachytal dobře Valášek, v obraně hráli prim Šíma, nebojácný a tvrdý s razantními střelami od modré čáry, kterého vhodně doplňoval Tomaník. Z útočníků tentokrát překvapil Josef Kožela, dobrý výkon podal i Vodák, Kašťák a Trtílek. Po desetitýdenní přestávce nastoupil Jiří Svojše, který do obranných řad vnesl klid a přehled.

Co bylo největším překvapením, byla střelba. Naši využívali každé příležitosti k ohrožení soupeřovy branky a ukázalo se, že tato snaha přinesla své kladné výsledky. Bude-li i v sobotním utkání tak dobrá muška jako ve středu, pak se nemusíme v utkání s Jihlavou ničeho obávat. Pochvalu zaslouží tentokrát i diváci, kteří zejména v době náporu Sparty ve třetí třetině své mužstvo podpořili a dokázali tak, že když se chce, že to jde.

Luděk Bukač (Sparta Praha): „Proti utkání na Kladně se mužstvo zlepšilo, ale stále to není ta forma, kterou jsme měli před přestávkou. S jedním brankářem se tak náročný zápas nedá hrát. Wohl střídat nemohl, neboť byl nemocen. Nejsem spokojen s rozhodčími, byli velmi slabí. Napíšeme o tom dopis ústřední sekci.“

Vladimír Kobranov (TJ Gottwaldov): „Hráči se přesvědčili, že ta dřina může přinést ovoce. Konečně štěstí zůstalo při nás. Bavor pravděpodobně v sobotu ještě nenastoupí, má stále horečky.“

Vladimír Vácha (reportér Československého rozhlasu): „Tato trojice rozhodčích nebyla šťastně zvolena. Hlavní Liška byl bruslařsky velmi slabý, nic neviděl a navíc překážel hráčům při jejich akcích.“

18. kolo: 13. prosince 1967 TJ Gottwaldov - Sparta Praha 7:4 (3:3, 3:1, 1:0)

Branky: Kašťák a Kožela po 2, Maršík, Vodák, Poláček (Kožela a Kašťák po 2, Poláček, Šíma, Trtílek) - Masopust 2, Brdička, Adamec (Šindelář, Havel). Rozhodčí: Liška - Navrátil, Plaňka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: Vyoral 6, Valášek 30 (3, 12, 15) - Beran 42 (19, 12, 11).

TJ Gottwaldov: Vyoral (Valášek) - Tomaník, Šíma, Pokorný, Svojše - Maršík, Kožela, Vodák - Pikryl, Koutný, Heim - Kašťák, Poláček, Trtílek - Baumruk. Trenér: Kobranov.

Sparta Praha: Beran - Hořešovský, Eyselt, Lindauer, Masopust, Šolc, Hejtmánek - Havel, Brdička, Cvach - Černý, Šindelář, Adamec - Svoboda, Hejma, Volek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář