Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Gottwaldov - Jihlava 1:7

Vstup do sezony, ve které hokej v Gottwaldově dosáhl vůbec největšího úspěchu od založení klubu, se nevydařil.

Porážka od loňského přeborníka republiky nemusí mrzet, to jen sedmigólový výprask. Sedm gólů varuje, pro příznivce je zklamáním. Většina z jedenácti tisíc lidí (některé média uvádějí až 12 tisíc), totiž čekala, že domácí budou Dukle vyrovnaným soupeřem. Průběh boje je však přesvědčil o opaku. Vítězové byli po všech stránkách lepší. Předváděli moderní a účelný hokej.

Gottwaldovští po dvoutýdenním tréninkovém půstu se v první třetině snažili se soupeřem držet krok. Ale už v této fázi se pomalu začala ukazovat převaha Jihlavy v rychlosti zakládání útoků. Změřili jsme si část boje na hodinkách. Jihlavští se před branku domácích dostali za sedm vteřin, protiútok Gottwaldova byl o šest vteřin pomalejší.

Už dávno odzvonilo takovému způsobu hry, kdy se útočníci vracejí s kotoučem před vlastního brankáře. To se pak obrana soupeře snadno zformuje a připraví likvidovat nebezpečí.

Prvních 65 vteřin druhé třetiny bude pro hráče TJG velkým ponaučením do dalších bojů, jelikož inkasovali hned tři góly. V lize nelze ani na chvíli „vysadit“. Zkušení soupeři toho umějí využít a každá nepozornost se pak vymstí. Mnoho minut obětavosti, nadšeného a bojovného výkonu může být během vteřin zastíněno brankami ve vlastní síti.

Za takové situace diváci rychle zapomínají na to, že mužstvo předtím hrálo dobře. A to nám právě přinesla sobotní druhá třetina. Co se stalo, je pryč. Jen, aby se z toho hráči důkladně poučili.

V závěrečné části už hosté polevili a snažili se jen udržet příznivé skóre. Gottwaldovští, kteří už hráli bez Bavora (nahradili ho Kašťák a Maršík), si vypracovali několik šancí, ale to už chyběl klid, důraz a pohotovost v koncovce. Proto diváci si jen jednou užili gólovou radost po trefě Vaška.

Jaroslav Pitner (trenér Dukly Jihlava a národního týmu): „Někteří mladí v gottwaldovském celku ještě nehráli ligu. Tady nervozita sehrála své a s tím jsem počítal. Jsou však nadějní a jistě se chytí. Z výkonu svého týmu nedělám závěry, nebyl čas na prověření psychologické zátěže. Vyhráli jsme příliš lehce.“

Vladimír Kobranov (trenér TJ Gottwaldov): „Začátek druhé třetiny nás překvapil a rozhodl utkání. Co k tomu říct dál? Věřím, že mužstvo celkem ve vlastním zájmu dokáže zmobilizovat své kladné síly ke společnému úspěchu. O každý ligový bod bude třeba poctivě bojovat.“

1. kolo: 30. září 1967 Gottwaldov - Jihlava 1:7 (0:1, 0:5, 1:1)

Branky: Vašek - J. Klapač a Hrbatý po 2, Bednář, J. Holík, Suchý. Přihrávali: Kašťák - Balun, Lano, Jar. Holík po 2, J. Klapač. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Zásahy brankářů: Valášek 34 (7,15,12) - Hovora 23 (9, 7, 7). Rozhodčí: Prejza - Planka, Špalek. Diváků: 11 000 (stadion uzavřen policií).

TJ Gottwaldov: Valášek - B. Kožela, Šíma, Hedvábný, Pokorný, Svojše, Tomaník - Bavor, Koutný, Heim - Maršík, J. Poláček, J. Kožela - Kašťák, Vašek, Trtílek.

Dukla Jihlava: Hovora - Suchý, Šmíd, Trachta, Bednář - Klapáč, Jar. Holík, Jiří Holík - Hrbatý, Kochta, Balun (41. M. Klapáč) - Brabec, Vorlíček, Lano.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář