Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Gottwaldov - Chomutov 8:3

Rtuť teploměru klesla až téměř k třicítce pod nulou a vyježděný sníh na silnicích se proměnil v ledové zrcadlo, když vždy optimistický, usměvavý, klidný a rozvážný Josef Kus přivezl do našeho města své hokejisty. Mají šest bodů, polovina republiky považuje jejich osud v prvoligové soutěži za rozhodnutý - Chomutovští se však ještě nevzdávají. „Ještě jsme nesložili zbraně, budeme bojovat,“ reagoval Kus před zápasem. V olympijské přestávce odjedou „Valcíři“ jen k utkáním do SSSR, pak budou usilovně trénovat na závěr soutěže. V letošním ročníku byli nejen nám, ale i řadě dalších předních celků vždy nepříjemným soupeřem.

Šest tisíc diváků v prochladlých ochozech s teplotou mínus jeden stupeň bylo oprávněně zvědavo na taktiku soupeře. Od prvních minut se ukázala jasná. Útočit v plných pětkách  - i za cenu odkrytí vlastní obrany. Hazardní, ale sympatické. Tentokrát ovšem naše mužstvo v patronátních dresech národního podniku Svit svého protivníka zaskočilo a od prvních minut to bylo ono, které dokázalo Chomutovským vnutit svou koncepci. Ta znamenala hotové krupobití na Mikolášovu klec a po krásné sólové akci Šímově také perfektní vedoucí branku.

Jak už to tak bývá, úspěch znamená polevení v pozornosti. Výsledek? Za minutu vyrovnáno zásluhou Klímy, jehož kotouč chvíli poskakoval Valáškovi po betonech i holi a pak přece jen přejel brankovou čáru. Ani v tento okamžik jsme však tentokrát neztráceli klid. Mužstvo hrálo dostatečně klidně a zejména kombinace dvojic Bavora s Vaškem i Vodákem (nejkompaktnější trojice, ze které nechal Kobranov tentokrát odpočívat Heima), dále Kašťáka s Trtílkem a konečně Přikryla s Koželou (Maršík se snažil, ale stále zbytečně zaváží kotouč do vlastní třetiny) byly takové, jaké bychom si v moderním hokeji stále častěji přáli vídat. Je třeba konstatovat, že nejméně pět dalších velkých šancí zůstalo nevyužito jednak zásluhou nepřesností v koncovce, jednak zásluhou zásahů Mikoláše, který zůstával místy za svou příliš ofenzivní obranou, doslova sám.

Své velké příležitosti mělo však i Kusovo mužstvo, zejména ve druhé části, když tlak našich trochu polevil. Pavlíček si po sólu vyhodil sám čepelí kotouč až z čáry do branky opuštěné Valáškem, Ouředníčkův příklep k tyčce vystihl v poslední vteřině Pokorný, v závěrečné přesilovce nastřelil Klíma tyčku. I tak jsme dostali dvě zbytečné branky ukolébání jasným vedením. A tak výrazné vítězství nelze přeceňovat. Poslední utkání před přestávkou hrajeme zítra v Brně se ZKL.

Nejlepšími hráči, kteří tentokrát dostali pěkné boty na jaro, byli vyhlášení Valášek, Šíma aj. Kožela - tip Naší pravdy se tentokrát diametrálně rozcházel: Mikoláš, Svojše, Bavor, nebo Trtílek.

Josef Kus (Chomutov): „Gratuluji domácím k vítězství. Líbili se mi hlavně v první třetině. Zdá se mě, že my ztrácíme sílu. Myslím, že hráči už toho mají dost. Navíc jsme mnoho utkání prohráli o jednu branku. Z našich byl nejlepší Mikoláš, který se snažil o ten nejlepší výkon.“

Vladimír Kobranov (Gottwaldov): „Jsem rád, že jsme se zase sešli, bylo to vidět na hře. Ještě v těch akcích byla vidět malá přesnost a také taktiku musíme více vybrousit. Myslím, že na počet ran byli ve střelbě málo produktivní.“

Planka (hlavní rozhodčí): „Gottwaldov dnes předvedl dobrou hru, líbilo se mi, že ke svým útokům vtipně využíval křídel. Obrana hostů byla těžkopádná. Děkuji trenérům, že nám pomohli udržet boj v mezích pravidel. Nechtěl jsem hru kouskovat a tak jsem dovolil i trochu nejčistší zákroky, pokud byly v mezích pravidel.“

25. kolo: 10. ledna 1968 TJ Gottwaldov - Chomutov 8:3 (3:1, 2:0, 3:2)

Branky: Trtílek 2, Šíma, Kožela, Kašťák, Vašek, Přikryl, Bavor (přihrávky: Bavor 2, Maršík, Trtílek, Kožela, Vašek, Kašťák) - Klíma, Michalec, Kopřiva (Borek). Rozhodčí: Planka - Pochop, Kuma. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Zásahy brankářů: Valášek 22 (7, 6, 9) - Mikoláš 48 (19, 13, 16). Diváků: 6000.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář