Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1967/1968 Gottwaldov - Chomutov 4:3

Nejvíc práce měli tentokrát muži v bílém. Marodka v Gottwaldově se rozrostla, když ke Svojšemu přibyl Maršík a Polášek, Kašťák nastupoval s obstřikem v noze, Heim se začínající angínou a ve své kůži nebyl ani Bavor. To donutilo trenéra Kobranova k improvizaci ve druhé formaci, kde vedle Josefa Kožely nastoupil na křídle druhý centr Přikryl a mladý Vodák, kterému rovněž v týdnu lékaři uklidňovali slepé střevo. Navíc v polovině utkání byl pak rozhodčí Pochop zraněn v obličeji a zbytek utkání strávil na úrazovce.

K tomu všemu se úvod utkání TJG příliš nevydařil. Hned při prvním útoku promarnil Heim šanci, když nepřehodil ležícího Mikoláše. A navíc ve stejné minutě hosté vedoucí branku. Chomutovu to přidalo na sebevědomí, domácím naopak na nervozitě. Nájezdy do plných byly marné a rány z dálky Mikoláš s klidem kryl.

Jediný vzruch přineslo v 15. minutě přerušení dodávky proudu. Celý stadion se ocitl na tři minuty v absolutní tmě, než byla zapnutá nouzová světla. Přerušení trvalo celkem deset minut.

Teprve 19. minutě Gottwaldov vyrovnal a tím částečně uspokojili diváky, kteří už mysleli, že se bude opakovat „litvínovské“ utkání.

Po vlažné druhé třetině se v závěrečné části rozpoutal boj. Domácí dali do hry všechnu svou sílu a získali dvakrát dvoubrankové vedení, nikdy jej však neudrželi. V 16. minutě této třetiny měl Mikoláš deset zásahů, Valášek ani jeden. Po hrubých chybách hosté vždy snížili. Drama vyvrcholilo v posledních třiceti vteřinách, kdy šel Mikoláš na střídačku, a na ledě bylo šest hráčů Chomutova. Domácí se však přesile ubránili a při každé příležitosti stříleli na prázdnou branku. Kvůli špatné mušce se však na stavu 4:3 nic nezměnilo.

M. Kus (Chomutov): „Kupte si od nás pytel smůly. To snad už ani není možné. Jinak se dá říct, že lepší vyhrál. S výsledkem nejsem spokojen, samozřejmě, že jsme chtěli více. Myslím si však, že lepší vyhrál. Zápas probíhal ve velmi dobrém prostředí, do kterého zapadli také rozhodčí. Oceňuji zklidnění hry a úplný ústupek od všech zákeřností, které se dříve na ledě odehrávaly. Dohled tří rozhodčích je k prospěchu.

V. Kobranov (Gottwaldov): Jsem spokojen, s tím, že jsme vyhráli, s hrou už mnohem méně. V mužstvu silně řádí marodka, za takového stavu jsme získali víc, než se čekalo. Hosté mě mile překvapili, mají dobrý celek. Škoda, že naše obrana se dopouští tolika chyb. Zklamala Koutného řada, což však vzhledem ke zdravotnímu stavu Heima a nakonec i Bavora, je logické. Těžko mezi ně dát někoho kdo s nimi nikdy nehrál. Chomutovští mne nebojácností i jednoduchým, ale účelem pojetím příjemně překvapili.“

7. kolo: 21. října 1967 Gottwaldov - Chomutov 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: J. Kožela, Kašťák, Bavor, Šíma (Vodák, Šíma, Landa, Bavor) - Michalec 2, Ubanec (Klíma, Innemann). Rozhodčí: Kořínek - Beneš, Pochop (26. F. Svoboda). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Zásahy brankářů: Valášek 28 (11, 8, 9) - Mikoláš (41 (12, 14, 15). Diváků: 8000.

Gottwaldov: Valášek - B. Kožela, Šíma, Landa, Pokorný - Bavor, Koutný, Hem - Přikryl, J. Kožela, Vodák - Kašťák, Vašek, Trtílek. Trenér: Kobranov.

Chomutov: Mikoláš - Laf, Innemann, Berek, Kořínek - Urbanec, Volák, Klíma - Petr Stloukal, Michalec - Pavlíček, Ouředník, Růžička - Tunka. Trenér: Kůs.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář