Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1963-1964 Gottwaldov - Pardubice 4:6

 

Reprezentanti východočeské metropole se už před utkáním netajili výroky, které svědčily o jejich úsilí odčinit nepříjemnou porážku od našeho družstva a vlastním ledě. Bylo jasně zřejmé, že tyto dva motivy, odplata porážky a navíc nutnost zisku dalších dvou bodů pro udržení šesté pozice v tabulce, vyprovokují je k nejvyššímu výkonu a nasazení „vyhrát za každou cenu".

Před 6861 diváky pardubičtí hokejisté zahájili utkání velkým náporem a hned v prvních minutách se ostrými a nebezpečnými zákroky pokusili zastrašit svého soupeře. Důsledkem toho bylo zranění Číže a Hellera, z kterých pouze Číž po ošetření utkání obětavě dohrál. Nutno říci, že hned zpočátku se oba rozhodčí dopustili celé řady chyb, takže se jim utkání, zejména v prvých dvou třetinách, doslova vymklo z rukou. Pardubičtí neopomenuli využít ani jedné příležitosti, k různým způsobům provokování, jehož vrcholem byl výstup Pryla po jeho vyloučení, který nás donutil pochybovat o jeho schopnosti reprezentace v národním dresu. Bohužel, nezůstal v tomto ohledu zpět ani trenér hostujícího družstva Novák, který byl veřejně napomínán, za mírně řečeno „nevhodné" chování na střídačce.

Prostě, takový „výkon" bychom od hostujících družstev i rozhodčích (kteří Pardubickým promíjeli, co se dalo), napříště neradi viděli a ty dva první trestné body, udělené obecenstvu, za jeho chování, jsou vskutku výsměšnou tečkou za střetnutím. Gottwaldovský tým v průběhu celého utkání bojovalo, avšak jeho pomalé a nepřesné akce se ostře lišily od důrazných a tvrdými střelami zakončovaných útoků soupeře. Obrana podala zatím jeden ze svých nejslabších výkonů vůbec a dovolila rychle pronikajícím výborným pardubickým útočníkům Dolanovi, Kokšovi a Francovi rozhodnout utkání. Největší chybou bylo zdlouhavé rozehrávání toušů z vlastní třetiny, které místy působilo až bezmocně a připravilo obětavě chytajícímu Přecechtělovi mnoho horkých chvil. Kritiku snese jen Klímův útok s Maršíkem a Trtílkem na křídlech, který předvedl několik opravdu hokejových akcí, i když i on v závěru utkání zbytečně kombinoval na úkor střelby. V závěru hrálo družstvo jen na dva útoky — Klímův a Stuchlíkův, kde J. Kožela nahradil Černého. Ani power-play bez Přecechtěla v poslední minutě však nepřinesla žádaný užitek. Stará bolest, dlouho připravovaná a nedůrazná střelba a slabá, téměř žádná hra tělem, to jsou hlavní důsledky posledních prohraných utkání. Je už nejvyšší čas vyřešit všechny nedostatky v družstvu, protože jeho pozice v tabulce po dobrém začátku začíná být povážlivá. I Chomutov překvapujícím vítězstvím nad Plzní snížil rozdíl na pouhé čtyři hody, a to je další varovný signál. Příští úterý po nedělním utkání v Litvínově hostí hokejisté TJG družstvo Slovanu Bratislava CHZJD.

19. kolo: 4. prosince 1963 TJ Gottwaldov – Tesla Pardubice 4:6 (2:3, 1:1, 1:2)

Branky: Klíma, Stuchlík, Trtílek, Charous, za hosty Dolana 2, Kokš, Vaněk, Jiroutek a vlastní (Charous). Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.

Pardubice: Dvořáček - Macha, Ponner, Střída, Kratochvíl, Dolana, Jiroutek, Špaček, Pryl, Kokš, Bořek, Vaněk, Mareš, Franc. Trenér Novák.

TJ Gottwaldov: Přecechtěl - Kozel, Charous, B. Kožela, Heller (Karlík), Číž, Stuchlík, Černý, Vančura, J. Kožela, Fiihrich, Maršík, Klíma, Trtílek. Trenéři: Hrbáček a Matějů.

Vladimír Vojta

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář