Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1963-1964 Gottwaldov - Chomutov 7:3

Zase jsou spolu! Návrat ke společné spolupráci oslavili stylově. Staronová "brněnská" formace Maršík (2+1) - Klíma (1+0) - Trtílek (0+1) režírovala výhru nad Chomutovem 7:3. Tihle tři oprášili souhru z brněnského ZJŠ poprvé, jelikož byl konečně schválen přestup posledního do této party Trtílka. Potlesk doprovázel tohle trio při každém střídání i návratu do hry. Dvěma góly a asistencí se zaskvěl i lídr týmu Jaroslav Stuchlík.

Po nepříjemně vysoké porážce od přeborníka republiky z Brna mělo domácí družstvo rovněž vůli rehabilitovat svou výkonnost před vlastním obecenstvem. Pokud jde o zajištění důležitého vítězství a dalších mistrovských bodů, pak se mu to podařilo, horší to už bylo s předvedenou hrou. Nutno však konstatovat, že v tomto směru sehrála svoji úlohu také kvalita ledu, která utrpěla deštěm a teplým větrem.

Gottwaldov měl drtivý nástup, a tak už v 5. minutě vedl 2:0. Tento nápor byl přerušen ošetřováním domácího brankáře Přecechtěla a poté zoufale bojující, ale pomalejší družstvo hostí poněkud vyrovnalo, hlavně zásluhou zkušeného a stříleného Hříbala. Prvá část hry však zůstala v rukou domácího družstva, které celou řadu dalších příležitostí nedokázalo využít.

V další části hry tempo dále čehož Chomutovští, hrající většinu času jen se dvěma útoky, využili vyrovnání hry. Vyrovnat brankový poměr se jim však nepodařilo, protože na každý jejich úspěch domácí hned odpověděli stejným způsobem. V poslední třetině se situace opakovala ž do 19. minuty, kdy kouč chomutovského družstva Hurych vsadil vše a jednu kartu. Bez brankáře Kubáta v přesilovce šesti na pět snažili se hosté, stíháni příznakem sestupu, zvrátit v závěru utkání konečný výsledek. Stuchlík však po náhlém protiútoku do opuštěné branky a Maršík po perfektní kombinaci s Trtílkem v posledních vteřinách osud Chomutovských zpečetili.

Z dosažených bodů je jistě mnoho radosti, ale je třeba vidět, že ve výkonu družstva se musí ještě mnoho zlepšit, aby obstálo i v dalších důležitých utkáních. Spolehlivě zachytal Přecechtěl, za chybující obranou, které stále dělá největší potíže rychlé rozehrávání kotouče z vlastní třetiny. Z útočných řad zahrála tentokrát výborně druhá, vedená Klímou s debutujícím Trtílkem na křídle, která spolu s Maršíkem naznačila, proč v barvách brněnské Zbrojovky v této úplné sestavě byla střelecky i hráčsky nejúspěšnější. Trtílkova premiéra a jeho akce před soupeřovou brankou a několik velmi tvrdých střel přesvědčilo o tom, že v něm družstvo získalo platnou posilu. Nejslabší řadou byl pomalý a příliš kombinující třetí útok, prvá řada, vedená Stuchlíkem, měla dobrý nástup, ale v dalším průběhu polevila. Překvapující jsou zejména velmi slabé výkony loňského nejúspěšnějšího střelce družstva Černého. Je třeba věřit, že v příštích utkáních se výkon družstva podstatně zlepší, aby mohl s úspěchem bojovat i se silnějšími celky, než byli ve středu Chomutovští.

V neděli hraje Gottwaldov důležité utkání s Duklou Litoměřice v Ústí nad Labem a příští středu hostí na domácím ledě Spartak Plzeň.

15. kolo: 20. listopadu 1963 TJ Gottwaldov - VTŽ Chomutov 7:3 (3:1, 2:2, 2:0)

Branky: Maršík a Stuchlík po 2, Číž, Klíma, Heim — Urbanec, Klíma, Bartoš. Rozhodčí: Liška a Trnka. Vyloučení 2:4, Pohár slušnosti 4:8. Využití: 0:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 6316. Zásahy brankářů: Přecechtěl 28 (12, 10, 6), Kubát 34 (14, 18, 10).

TJ Gottwaldov: Přecechtěl - B. Kožela, Heller, Kozel, Charous - Číž, Stuchlík, Černý - Maršík, Klíma, Trtílek - Heim, J. Kožela, Vad'ura (1. Kovačič). Trenér: Kobera.

VTŽ Chomutov: Kubát — Andrt, Innemann, Bartoš, Kolář - Klíma, Seiler, Hříbal - Růžička, Volák, Urbanec - Novotný, Frecer, Komárek. Trenér: M. Klůc.

Autor: Daniel Ostrčilík s využitím archívu (Československý Sport - Antonín Vopěnka, Vladimír Vojta). Podklady připravil: Pavel Janošek.