Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1961/1962 Gottwaldov -Třebíč 5:2

Tak už to někdy bývá. Když se na něco moc těšíte, přijde zklamání. Ale jak se to má s nedělním hokejem? Bylo to skutečné zklamání - nebo jen rozčarování? Co čekaly přeplněné ochozy stadionu? Deset, patnáct branek? Cožpak se už nikdo nespokojí jen s faktem, že se vyhrálo a dva body zůstaly doma? Jak jde vidět, otázek po neděli utěšeně přibylo.

Otazníků nad ledem, mimochodem špatně připraveným, viselo skutečně několik. Ale pokusme se raději je rozlousknout. Přes pět tisíc diváků žilo pod dojmem popradské výhry. Takoví už hokejoví příznivci vždycky budou. Chtěli vidět výkon, jakým se podařilo pokořit Lokomotivu.

Byli zvědaví na definitivní složení útoků. Nezvyklé bylo i sledovat po roční přestávce Charouse. To všechno vedlo k otázce:

Kolik jich bude? Samozřejmě v gólů v síti Třebíče. Přiznejme, že téměř všichni nepochybovali o vítězství jasného favorita. A veřejné mínění si žádalo především branky.

Achichouvej, jak ošemetné mohou být představy - zvlášť, když se zmocní i samotných hráčů.

Mělo to jít jako z partesu, jenže tu byl ještě soupeř. Dotěrný na své modré čáře a rychlý v protiútocích.

Ne ale nebezpečný natolik, že by stačil sám rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Jedině důsledným využitím všech chyb domácích mohlo dojít ke zvratu a překvapení.

A výkyvů bylo dost.

Viděli jsme jich rozhodně víc než branek. Deseti jsme se nedočkali, ale ani výkonu na úrovni. A to právě bylo rozčarováním největším. Poprad zůstal někde hodně daleko, nastoupila snaha probíjet se sólově a tak i ztroskotávaly útočné akce jedna za druhou.

Soustředěná obrana hostí na čáře přiváděla favorita do stavu bezradnosti a místo vtipu nastoupila jen vůle a síla.

Snahu neupíráme, už na výjimky nikomu. Záblesků - překvapivých nápadů však bylo málo. A hrát stereotypně a rozháraně znamená pro soupeře ulehčenou úlohu a pro diváka nepříliš zajímavou podívanou. První útok nesplnil při neúčasti Matějů naše očekávání.

Stuchlík několikrát „předložil“ spoluhráčům přihrávky, které mohly znamenat branky. Navíc neproměnil trestné střílení. Podle stopek má kotouč při zápase ze všech hráčů nejdéle na holi Rabertz. Méně by bylo více. I tak ale vstřelil dva góly. Druhý po nádherném sólu blafákem. Heim by při oboustranné spolupráci mohl být ve druhé řadě platnější než se Stuchlíkem.

Třetí řada se poprvé střelecky nenašla, slabý den měl Vaďura. Z obránců dobře zasahuje Kozel, ale po jeho chybě padla první branka. Hellerovo „výletnictví“ by více přineslo, kdyby se konalo ve dvou. Hodně však ztratil z loňské jistoty.

Příští zápas sehraje Gottwaldov s bratislavským „béčkem“ v neděli.

5. kolo: 26. listopadu 1961 TJ Gottwaldov - SP. Třebíč 5:2 (1:0, 4:2, 0:0)

Branky: 9. a 34. Rabertz, 22. Stuchlík, 23. Pavelka, 39. Konečný (Kozel) - 27. Kremáček, 33. Jahoda.

TJ Gottwaldov: Přecechtěl - Heller, Kozel, Kožela, Karlík, Charous, Stuchlík, Číž, Heim, Rabertz, Pavelka, Vaďura, Konečný, Černý. Rozhodčí: Řezáč - Macháček. Vyloučení: 5:8.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář