Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960-61 Pardubice – TJ Gottwaldov 10:1

Další porážka gottwaldovských hokejistů už nikoho nepřekvapila, spíš její výraznost. Poražení tak ztratili i tuto příležitost, kdy si mohli pro třetí kolo (zápasy mezi 7. a 12. mužstvem) uhrát na Pardubicích nějaký ten bod.

Pardubice prodělávají letos vleklou krizi a loňské umístění v trojici našich nejlepších hokejových celků je už příliš vzdálenou vzpomínkou. I ve středu předvedli jen průměrnou a chvílemi dokonce podprůměrnou hru. Dobrý výkon podala jen první a třetí útočná řada. Gottwaldov však ani za této situace nedovedl čelit útokům domácích a dostal opět celou řadu laciných a zbytečných branek. Všichni hráči sice bojovali, útočníci podnikali nejméně tolik útoků jako domácí, ale co to bylo platné. Nedařilo se to hlavní. Střelba.

Marodka ovšem vykonala své. V úterý na tréninku si zlomil ruku Charous, Bohumil Kožela a Kozel jsou připoutáni na lůžko chřipkou a angínou. Vaďura je ještě stále zraněn. Nastoupil tedy znovu uzdravený Pavelka a navíc i Blažek. Nedostatek hráčů, kteří by měli dostačující kvality pro tak náročnou soutěž, se projevil jak v prvních zápasech, tak i v pardubickém utkání. Je to vážný problém, který zatím nevyřeší zařazování hráčů z „béčka“ nebo dorostu. Tam totiž je situace obdobná. A je pochopitelné, že sebelepší a sebesprávnější úmysl trenéra nějak slátat sestavu z toho co má, je vždy riskantní sázkou do loterie. A tak chtě nechtě musí čtenář přijít k názoru, že žádný trenér, byť byl i zlatý, nebude mít záviděníhodnou situaci. Jedinou branku poražených dal za stavu 6:0 Konečný. K dalšímu zápasu zajíždí TJ Gottwaldov v neděli do Plzně.

Zdroj: Naše Pravda

Utkání dvou posledních týmů v tabulce ukázalo, že toto místo zatím oběma oddílům patří, neboť celková úroveň hry byla velmi slabá. Domácí se přizpůsobili pomalé a nesourodé hře nováčka soutěže, který kromě snahy neukázal nic. Vítězové však chybovali ve všech řadách a jen díky nepohotovosti útočníků hostí zůstalo jejich konto poměrně čisté. Nejlepším mužem na ledě byl útočník Pardubic Dolana, který spolu s Bendákem vytvořili dobře sehranou dvojici, takže si s nimi obránci soupeře nevěděli rady. Zklamala však zcela Jiroutkova řada, ve třetím útoku uspokojil jen Franc. U poražených je nutno pochválit jen snahu a zájem do poslední chvíle bojovat. Pro Gottwaldov to však byla sedmá porážka v řadě a na premiérové vítězství dál čeká.

Zdroj: Československý sport – Jan Herynek

Pět tisíc diváků sice vidělo deset branek v síti gottwaldovského brankáře Vyorala, ale s výkonem domácích nebyli nadšeni. Pardubičtí se přizpůsobili pomalé a neurovnané hře nováčka soutěže a jen v některých okamžicích ukázali rychlé a vtipné akce. Nejlepším hráčem vítězů byl autor čtyř branek Dolana, dvě dal Bendák, po jedné Střída, Vaněk, Franc a Jäger, za Gottwaldov Konečný. Rozhodčí Hurych a Vondráček vyloučili sedm hráčů hostí a čtyři domácí.

Zdroj: Kronika Ladislava Bednaříka

Utkání dvou posledních mužstev v tabulce přineslo jasné vítězství Pardubickým, kteří proti slabě hrajícímu nováčkovi soutěže mohli uplatnit své technické i bruslařské přednosti. Vcelku však utkání přineslo podprůměrnou hru.

Zdroj: Rudé Právo

7. kolo: 2. listopadu 1960 Tesla Pardubice – TJ Gottwaldov 10:1 (2:0, 4:1, 4:0)

Branky: Dolana 4, Bendák 2, Franc, Jäger, Vaněk, Střída – Konečný. Rozhodčí: Ondráček, Hurych. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváků: 4 000 Rudé Právo / 5 000

Pardubice: Dvořáček – Kobranov, Kratochvíl, Mach, Střída - Dolana, Bendák, Pryl – Vaněk, Jiroutek, Danihelka – Franc, Jäger, Uher. Trenér: Novák.

TJ Gottwaldov: Vyoral – Heller, Blažek, Černý, Bezouška - Matějů, Stuchlík, Konečný – Heim, Rabetz, Karlík – Bořuta, Pavelka, Číž. Trenér: Nováček.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář