Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960/1961 TJ Gottwaldov – Chomutov 2:2

Chomutov se málem porazil sám. Předvedl nám známým způsobem, jak se zahazují šance. Neměl jich málo, to je nutné po pravdě přiznat. V závěrečné fázi dokonce jinak dobrý Vaďura poslal „ideální“ přihrávku zcela volnému útočníkovi hostů, ale i to bylo marné.

Výkon týmu stoupá a klesá s formou brankáře. A Vyoral pochytal i nemožné, byl velkou oporou.

Bez chyb nebyli ani domácí. Cítili sice ve vzduchu, že by mohli urvat všechny body, ale v tom velkém chtění se nakonec ztratil koncový klid a vtip. Pozitivem zápasu byla dotěrná bojovnost, neustálý pohyb a odvaha jít do srážek.

Nijak oslňující ale hra domácích nebyla. Přesto minuty dravého náporu smazaly dojem nejistoty a improvizace, ke které nakonec byl i důvod. Útočník Matějů se objevil v obraně, Heim vedle Stuchlíka, Rabertz s Černým v úloze přihlížejících. Z nouze cnost tak objevila ofenzivního obránce Matějů, v jednom z jeho nejlepších výkonů. Jinak měli „svůj“ den Stuchlík s Heimem a Karlík.

Nervozita opanovala pole až na závěr. Mladý sice podle dosavadní praxe kvalifikovaný brankový rozhodčí přehlédl, že kotouč přešel brankovou čáru Chomutova. Pozorní brankoví rozhodčí rozsvěcují světlo, ale nesahejme do svědomí jemu, spíš těm, kteří ho delegovali. A také ochotným divákům, kteří mu začali „ručně“ vysvětlovat, jak to bylo…

Rozhodčí Pokorný s Kovaříkem nebyli slabými. Chybu udělá každý, udělali ji častěji i hráči. Sudí výsledek neovlivnili.

Autor: Naše pravda - B. Kabourek

Čtvrteční ligové utkání měli Gottwaldovští většinou ve své moci. Přesto se jim podařilo vstřelit vedoucí branku teprve v 17. minutě Karlíkem, který dobře umístěnou ranou od modré čáry poprvé překonal výborného brankáře hostí Webera.

Domácí zvýšili své vedení ve 31. minutě Vaďurou. Domácí byli v neustálém náporu, ale Weber se štěstím všechno pokryl. Ve 39. minutě zaznamenal Volák první úspěch hostí po nahodilém útoku. V této minutě byl vyloučen domácí Karlík, ale přesilovka Chomutovským moc nevyšla.

V závěrečné třetině se konečně dostavil nápor Chomutovských, kteří chtěli za každou cenu utkání vyhrát. Přesto však domácí mužstvo udrželo i nadále převahu a pouze vynikající výkon Webera zachránil hosty od porážky. V 52. minutě po chybě domácí obrány vyrovnal Mojžíš z přihrávky Novotného na 2:2. Do konce zápasu obléhali Gottwaldovští branku hostí, avšak vstřelit vítěznou branku se jim už nepodařilo. Gottwaldovští podali v zápase velmi bojovný a nadšený výkon a zasloužili si zvítězit.

Autor: Československý sport - Vladimír Vojta

24. kolo: 19. ledna 1961 TJ Gottwaldov – Chomutov 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)

Branky: Vaďura, Karlík - Volák, Mojžíš. Vyloučení: 2:2 (Karlík, J. Kožela - Seiler, Volák). Rozhodčí: Pokorný, Kovařík. Diváci: 1979.

TJ Gottwaldov: Vyoral - Heller, Kožela B., Matějů, Bezouška - Heim, Stuchlík, J. Kožela - Vaďura, Konečný, Karlík - Kozel, Pavelka, Bořuta. Trenér: Nováček.

VTŠ Chomutov: Weber - Chábr, Kolář, Bartoš, Mojžíš - Kamiš, Seiler, Hříbal, - Vysocký, Volák, Novotný - Klíma, Černý, Mašek. Trenér: Radič.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář