Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960/1961 Plzeň – TJ Gottwaldov 7:5

Předem je třeba s radostí konstatovat, že plzeňský zápas byl velmi dramatický a vyrovnaný. Obrazně řečeno, připomínal situaci, kdy vypadávají první mléčné zuby a místo nich narůstají nové, mnohem pevnější. Tak je možné mluvit po neděli o výkonu gottwaldovských hokejistů, který byl pro Plzeň velkým překvapením.

Očekávalo se, že pro domácí bude nováček na vlastním ledě hladkou záležitostí. Začátek hry tomu tak i nasvědčoval. Po mohutném nástupu skončily čtyři puky za Vyoralovými zády a to mělo zlomit hokejového ducha hostí. Jenomže druhá třetina tyto plány dokonale zhatila. V této části nebezpečně útočila především druhá a pak i první řada, a protože tentokrát nezůstal střelecký vtip za branami stadionu, poslaly gottwaldovské hole kotouč do plzeňské branky taktéž čtyřikrát. Vyrovnáno 4:4! To věru málo kdo čekal. Porážka pak přišla především proto, že domácí obránce Sventek zahrál svůj velký zápas a jeho úniky znamenaly nebezpečné situace před Vyoralem a nakonec i dvě rozhodující branky. Za zcela vyrovnaný výkon, proti minulým zápasům o mnoho zlepšený, si Gottwaldov zasloužil aspoň remízu. Mužstvo už uplatňovalo některé nové prvky, které si poslední době na tréninku nacvičovaly, a jak se ukázalo, bylo to užitečné. Z bojovného a snaživého celku vynikli Stuchlík, Heim, Rabetz a Bohumil Kožela.

Zdroj: Naše Pravda

Co zapírat – na nováčkovi si slibovali domácí upravit poměr branek, šlo jen o to „kolik“… Ale po dvou třetinách bylo otázkou, zda vůbec domácí mužstvo zvítězí. To bylo největší překvapení, když po slibném začátku Plzně, která ještě ve 34. minutě vedla 4:0, během šesti minut Gottwaldov vyrovnal. A dalo hodně práce, aby body zůstaly doma. Plzeňští měli sice převahu, chvílemi doslova drtivou, zakončení jim však chybí. Stále ještě hledají nejlepší složení útočných formací a souhra jim vázne. Gottwaldovští neztrácejí chuť bojovat, což je dobrým předpokladem k budoucím úspěchům. Snaží se uplatnit získané zkušenosti, a jestliže se zlepší ve střelbě, překvapí i další ligové soupeře.

Zdroj: Československý sport

8. kolo: neděle 6. listopadu 1960 TJ Spartak LZ Plzeň – TJ Gottwaldov 7:5 (4:0, 0:4, 3:1)

Branky: Štogr 2, Č. Liška, Hraběta, Habr, Šimon a Pavlů - Rabetz 2, Heim, Stuchlík a Matějů. Rozhodčí: Kotva a Bártík. Vyloučení: 1:3, Šmat - Heim, Bezouška, Vyoral. Diváci: 7800.

TJ Spartak LZ Plzeň: Koban – Šašek, Sventek, Šmat, Brož - Č. Liška, Řehka, Habr – Šimon, Štogr, Václav – Pavlů, Hurt, Hraběta. Trenér: J. Liška.

TJ Gottwaldov: Vyoral – Heller, B. Kožela, Černý, Bezouška - Matějů, Stuchlík, Konečný – Heim, Rabetz, J. Kožela – Bořuta, Pavelka, Karlík. Trenér: Nováček.

Autor: zpracoval Pavel Janošek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář