Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960/1961 Kladno – TJ Gottwaldov 8:3

Středeční zápas nám přinesl několik zajímavých poznatků. Za první potvrdil, že výkon Gottwaldova je i na cizí půdě mnohem lepší než v prvních zápasech. A to i přes poměrně vysokou porážku, jejíž příčiny si ještě rozebereme. A za druhé odhalil současné slabiny domácích, kteří v první a poslední části hry nedovedli rozlousknout dobré taktické vedení hry soupeře.

Hořký začátek. Už sama předehra v podobě úterního jednání disciplinární komise a vynesený vysoký trest mohly působit skličujícím dojmem. Všichni hráči se ale vložili do hry s velkým elánem. Jenomže než se rozkoukali, lovil Vyoral ze sítě první kotouč. Pak se hra na dlouhé minuty přesunula před kladenskou branku a diváci ztichli. Vyslovený outsider totiž předváděl výbornou kombinaci korunovanou v 6. minutě vyrovnávací brankou Matějů. Za tři minuty to sice bylo díky nechytatelné ráně 2:1, ale závěr zase mluvil pro hosty. Heim sám před Kulíčkem střelil do něj. Hellerova rána se otřela o branku a před sirénou zaduněla ještě kladenská tyčka. První třetina tak skončila 2:1, když branky dali Wimmer a Zdeněk Müller, za hosty Matějů.

 Trenér Nováček měl jedno přání. Při náporu domácích vypichovat kotouče na modré čáře, vyhazovat je daleko do pole a všechny je nedojíždět. To mělo domácí útočníky znervóznit. Jak ukázala první a třetí třetina, byla tato myšlenka vysoce účelná, ač hra ztratila na líbivosti. Gottwaldovští měli jen ve vhodných okamžicích vyrážet k výpadům. Jenomže… Jakmile se naši útočníci přesvědčili, že by mohli dosáhnout vyššího výsledku, ve druhé třetině zapomněli na zásady trenéra. Hlava nehlava se vypravovali na dobrodružné výpravy ke kladenské brance, nedůsledně bránili a tak vlastně druhá třetina rozhodla o vysoké porážce. Domácí branky ve druhé třetině vstřelili Wimmer 2, František Müller, Lidický a 1 vlastní si vstřelil obránce Černý. Čestný úspěch hostí zaznamenal Stuchlík.

 V poslední třetině tempo hry povolilo a třetina skončila 1:1, když branku Kladna dal dorostenec Tunka a za hosty Rabetz.

 Je zajímavé, že všechny branky padly v době, kdy na ledě byla první trojice Matějů, Stuchlík a Josef Kožela. Dva z této formace sice vstřelili branku. Podařilo se to Matějů a Stuchlíkovi blafákem a také Josef Kožela až na dvě chyby, po kterých jsme inkasovali, dobře nahradil Charouse, ale fakta jsou fakta.

 Gottwaldovu chyběli diváci, kteří dovedou mužstvo vypnout k ještě lepšímu výkonu. Navíc oba rozhodčí Chod a Fencl jednali s hráči jako s poznamenanými hrubiány a vyloučili celkem zbytečně Bohumila Koželu, Heima, Černého, Vaďuru a Karlíka. Z domácích pouze Wimmera.

Ke chvále hostujícího mužstva nutno připsat, že přesily si užilo Kladno jen jednou. U druhé pomohl k předčasnému návratu Heima z lavice hanby Černý vlastní brankou.

 Za incident při utkání se Sokolovem byl Charous potrestán ročním zastavením činnosti. Zápas s Chomutovem vybojuje Gottwaldov v Trenčíně. Odjezd autobusů n.p. Turista je v 16 hodin od kanceláře Turista.

Zdroj: Naše Pravda

Klesající úroveň kladenských hokejistů projevuje se již i na návštěvách, na včerejší utkání přišlo jen 3023 platících diváků. Spokojeni byli jen s druhou třetinou, kdy domácí zrychlili hru, zpřesnili přihrávky, přidali na bojovnosti a rozhodli utkání ve svůj prospěch. V první a poslední třetině se přizpůsobili hostům, a třebaže měli velkou převahu, zůstala nevyužita. Jejich výkon sice tentokrát stačil ještě k vítězství nad posledním mužstvem tabulky, ale se silným soupeřem se bude těžko vyhrávati. Hosté měli jen několik jednotlivců, kteří dosahují ligové úrovně, ale bojovali obětavě po celý zápas, udrželi otevřenou hru. U domácích se od druhé třetiny rozehrála dvojice Wimmer – Lidický a výsledkem byly čtyři branky, druhý útok se neprosadil. Rozhodčí Chod a Fencl vyloučili domácím dva a hostům pět hráčů. Přesilovky využili pouze jednou kladenští.

Zdroj: Československý sport

13. kolo, středa 30. 11. 1960 TJ SONP Kladno – TJ Gottwaldov 8:3 (2:1, 5:1, 1:1)

Branky: 1. Wimmer (Lidický), 10. Müller Zdeněk, 23. Vlastní Černý (střílel Nedvěd), 28. Wimmer (Lidický), 32. Wimmer, 35. Müller František (Rys) - 5/4, 38. Lidický (Wimmer), 46. Tunka - 5. Matějů, Stuchlík, 57. Rabertz. Rozhodčí: Chod, Fencl. Vyloučení: 2:5, Wimmer 2x – B. Kožela, Heim, Černý, Vaďura, Karlík. Využití: 1:0. Diváci: 3023.

TJ SONP Kladno: Kulíček – Nedvěd, Landa, Rys, Zdeněk Müller - Wimmer, Karas, Lidický – Volf, Prošek, Jiřík – Markup, Müller František, Tunka. Trenér: Jam Bacílek.

TJ Gottwaldov: Vyoral – Heller, B. Kožela, Černý, Kozel - Matějů, Stuchlík, J. Kožela – Heim, Rabetz, Karlík – Bořuta, Konečný, Vaďura. Trenér: Nováček.

Zpracoval: Pavel Janošek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář