Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960-1961 Gottwaldov - Slovan Bratislava 3:11

Ostřílený bratislavský Slovan narazil v prvních ligových zápasech na čtyři celky druhé ligové garnitury. A jen České Budějovice ho dovedly trochu vyvézt z míry. Proto je Slovan v čele tabulky s příznivým poměrem.

 Nováček I. ligy TJ Gottwaldov si naproti tornu výjimkou Chomutova odbyl křest v zápasech s mužstvy, která loni i letos dosahuje mnohem lepší výkonnosti. A proto je na tom pochopitelně, mnohem hůře. Přesněji: je na posledním místě s pasivním poměrem 10:40.

Obrat k lepšímu, který bude znamenat první vítězství, bezesporu přijde. Ovšem očekávat, že bude nováček vyhrávat nad rozehraným Slovanem s několika reprezentanty – to mohl jen snílek. Zázraky se obvykle nedějí, a proto k němu nedošlo ani v neděli večer.

Jedenáct branek je ale přece jen trochu moc. Podívejme se proto spolu na příčiny této vysoké porážky (a ostatně i předešlých) hovoříme často a i čteme o nedostatečném klidu útočníků před brankou. Něco na tom je, ale přece jen se střílí alespoň tak a tolik, jako v jiných mužstev „druhé garnitury“. Hlavní bolestí zůstává velmi slabá hra zadních řad., přirozeně v každém zápase hodně přetížených. Kdyby v obraně byl hráč typu G. Bubníka, nebo Bartoně, vnesl by sem nejen klid, ale i systém a to zřejmě mělo vliv i na výkon útočných řad. V současné situaci by tento úkol mohl vzít jenom Heller, ale to by musel přidat na sebekázni a odpustit si cestování k soupeřově brance. Vždyť diváci dovedou ocenit a potleskem odměnit nejen toho, kdo střílí branky, ale i toho, kdo jim obětavě zabraňuje. Dořešení obraných řad a jejich posílení je tedy současným úkolem číslo jedna.

7583 platících diváků přišlo v neděli na stadion. Asi dvě stovky jich bylo z Bratislavy. Ty ovšem bylo v některých okamžicích (hlavně v závěru) víc slyšet než domácí diváky, kteří rezignovali s přibývajícími brankami.

Diváci ovšem výsledek zvrátit nemohli, ale za to, že nechali své mužstvo v kritické situaci na pospas posměšným výkřikům malé hrstky příznivců Slovanu, by si absolutorium nezasloužili. Povzbudit je totiž třeba nejen, když se hra daří, ale i když to vysloveně nejde. A tak to v neděli byla prohra jednomyslná, na ledě i kolem něho.

K tragédii je ale daleko, stejně jako k předčasnému mávání rukou nad domácími hokejisty. Věříme, že nyní, kdy mají sérii těch nejtěžších soupeřů za sebou, připraví nám brzy i světlé radostné chvilky.

Z počátku byla hra vyrovnaná, příležitost měla mužstva na obou stranách. Ve 12. minutě otevřel skóre Gregor – 0:1. Ve 14. minutě po chybě Hellera unikl Fako a minutu na to snížil Charous – 1:2. V 19. minutě zachránila Slovan jen tyč. Vyloučení byli Konečný a Berek pro vzájemné napadení.

V závěrečné části ve 42. a 43. byli vyloučení Černický a Golonka a v přesilovce pět na tři snížil Stuchlík na 3:6. Pak už přišli ke slovu jen hosté. Ve 42. minutě Michl, ve 44. minutě Berek, v 16. minutě Valach, v 18. Berek a v poslední minutě ještě Černický.

4. kolo: 23. října 1960 TJ Gottwaldov – Slovan Bratislava 3:11 (1:2, 1:4, 1:5)

Branky: Charouz, Konečný, Stuchlík - Golonka 3, Fako 2, Berek 2, Gregor, Michl, Černický, Valach. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Rozhodčí: Bartošek a Prejza (oba z Olomouce). Diváci: 7500.

TJ Gottwaldov: Baroš – Heller, B. Kožela, Bezouška, Charous – Matějů, Stuchlík, Rabetz – Heim, Konečný, Číž – Bořuta, Pavelka, Karlík. Trenér: Nováček.

Slovan Bratislava: Dzurilla – Gregor, G. Bubník, Gábriš, Berek – Starší, Golonka, Černický – Michl, Fako, Bárta – Michalec, Zábojník, Valach. Trenér: Horký.

Autor: B. Kabourek, Naše pravda

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář