Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1960/1961 Gottwaldov – Chomutov 2:4

Jestli dnes nevyhrajeme... Tak to už asi nikdy. I tak uvažovali v průběhu utkání domácí diváci a „domácí“, kteří do Trenčína přijeli povzbudit své mužstvo z Gottwaldova. Jestliže už ve středu bylo Kladno zralé“, tak to platí v ještě větší míře o Chomutovu. Gottwaldov měl na holi alespoň jeden bod, ale mnoho vyložených šancí zůstalo neproměněno.

 Názornou lekci, jak vyhrávat předvedli chomutovští dokonale. V poli byla obě mužstva vyrovnaná, ba dá se říct, že kolektivním pojetím na tom byli poražení lépe. Minimálně pětkrát se gottwaldovští ocitli sami před brankářem, avšak branku z těchto šancí vsítit nedokázali. Vítězné mužstvo se opíralo o tvrdou střelbu ze všech úhlů a vzdáleností, která plně zaměstnávala obranu i brankáře Vyorala. V tom tkví příčina porážky, protože ani sólové úniky gottwaldovských hokejistů neznamenaly nic víc než další čárku v notesu se slovy „99 procentní branka“. Ten jeden chybějící, to jedno malé procento lze částečně vysvětlit výborným výkonem Webera v brance a střeleckou smůlou.

 V jednom referátu na začátku ligy jsme psali o tom, že je třeba urychleně vyřešit složení a taktiku obranných řad. Jistě to nebylo jednoduché, ale dnes už se dá říct, že se zadní řady podstatně zlepšily a takticky zkonsolidovaly bez výrazných děr před brankou a v její blízkosti. Úloha druhého padla nyní na útočné formace, které dříve i později nejen střílely alespoň tolik branek, kolik ostatní mužstva spodní poloviny, ale ukazovaly i slibnou možnost dalšího zlepšení. Snad už je to opravdu střelecká smůla, ale z tohoto slibu zůstalo mnoho nesplněno.

 Tři laciné branky dostal v neděli Gottwaldov. První poslal kotouč do opuštěné svatyně v 1. třetině Vysocký, protože Vyoral se po srážce nedostal včas na své místo. Druhá „nehokejová“ byla vlastní branka obránce Černého /celkem si vstřelil Gottwaldov v 1. lize už  čtyři vlastní branky, z toho „smolař“ Černý dvě). Ani poslední čtvrtý úspěch Chomutova nepadl z normální hry, ale v okamžiku, kdy trenér ve 20. minutě poslední třetiny odvolal z ledu Vyorala. Ten naopak mnoha střelám zabránil a jednou vyrážel z prázdné branky B. Kožela. Diváků se na nehotovém trenčínském stadionu sešlo jen 2017 platících. Všichni projevili sympatie Chomutovu, snad ze solidarity a s myšlenkou na svůj oddíl kopané, která má v 1. lize podobné potíže jako my v hokeji. Přes snahu se ale hledišti nevedlo stejně jako hráčům a povzbuzující bouřlivý kotel pod březnickou silnicí to nebyl.

Zdroj: Naše Pravda

Gottwaldovští příznivci hokeje měli ve 14. kole půst, jejich mužstvo hrálo s Chomutovem místo doma až v Trenčíně. Snad takové „poučení“ ochladí hlavy příliš temperamentních v řadách nováčka ligy a další utkání v Gottwaldově budou mít příkladně přátelský a sportovní rámec i průběh. Pro Trenčín mělo být střetnutí ligových soupeřů událostí. Ale nebylo, přišlo jen 2 000 diváků, které výkony obou mužstev nemohly ani nadchnout a ani rozehřát. Gottwaldovští hráli „jako doma“, svoji typickou otevřenou útočnou hru, a dokázali si vypracovat několik slibných brankových příležitostí. Jen jediné chybělo, úspěšné zakončení, vstřelení kotouče do branky. Zkušenější Chomutov takticky čekal na chyby soupeře, prudce útočil a několik náhlých útoků dovedl do konce. Do branky... Celkem hra nebyla zvláště zajímavou, úroveň byla slabá. Hrálo se však velmi slušně, takže rozhodčí Pokorný a Trnka vyloučili jen po třech hráčích u obou mužstev.

Zdroj: Československý sport

14. kolo, neděle 4. 12. 1960 (Trenčín) TJ Gottwaldov – TJ VTŽ Chomutov 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky: 22. Heim, 28. Vaďura (Černý) - 5/4 - 12. Vysocký, Vysocký, 47. Hříbal (vlastní Černý), 60. Cimrman. Rozhodčí: Pokorný, Trnka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 2 017 platících diváků.

TJ Gottwaldov: Vyoral – Heller, B. Kožela, Kozel, Černý - Matějů, Stuchlík, J. Kožela – Heim, Rabetz, Karlík – Vaďura, Konečný, Bořuta. Trenér: Nováček.

TJ VTŽ Chomutov: Weber – Chabr, Kolář, Bartoš, Mojžíš - Klíma, Seiler, Hříbal – Kamiš, Volák, Cimrman – Vysocký, Novotný, Černý. Trenér: Radič.

Zpracoval: Pavel Janošek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář