Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1953-54 Vsetín – Jiskra Gottwaldov 3:4

První zápas druhého kola krajského přeboru naše mužstvo sehrálo ve čtvrtek večer ve Vsetíně s tamním Spartakem. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, zejména proto, že naši hráči hráli nejen proti soupeři, ale také rozhodčím a obecenstvu. Tamní diváci pokřikovali během zápasu na naše hráče takovým způsobem, že se to nesrovnává se sportovním fanděním. Obecenstvo ve Vsetíně se bude muset hodně změnit, aby vždy tvořilo důstojný rámec sportovnímu utkání. Také rozhodčí Veverka a Kaloč nepodali v tomto utkání dobrý výkon. Zavinili několik hrubých chyb, které měly vliv na výsledek. V takovém prostředí můžeme výkon označit jako velmi dobrý.

Hned v 6. minutě první třetiny se domácí ujali vedení brankou Sousedíka. Oba týmy měly několik příležitostí a v 25. minutě to byl Dlabaja, který pěknou a tvrdou ránou z dálky od modré čáry vyrovnal.

Jenže ve 23. minutě to byl opět Vsetín, který šel Sousedíkem opět do vedení. A o několik minut později to byl znovu on, kdo po nedorozumění obrany hostů pečetil hattrick – 3:1.

Poté rozhodčí Kaloč, který za stavu 3:1 pro domácí neuznal regulérní branku, která byla odmávána brankovým rozhodčím. Gottwaldov však nepolevil a do hry vložil všechno. Ve 35. minutě vstřelil Dudík druhý gól Jiskry a o několik minut později vyrovnal na 3:3.

Do třetí části nastoupila obě mužstva s pevným odhodláním zvítězit. Ve druhé polovině třetí třetiny vstřelil vítěznou branku Propš. Faldík vypíchl před brankou kotouč, krásně našel Propše, který se nemýlil. V těchto chvílích musel rozhodčí na chvíli přerušit hru, protože někteří diváci začali házet po hráčích Jiskry sněhovými koulemi. Do konce zápasu se už nic nezměnilo.

Nejlepší výkon podal brankář Karel Skoumal, který ač se podílel na první inkasované brance, další zachránil. Také obrana hrála dobře až na to nešťastné nedorozumění. První Dlabajův útok byl technicky vyspělejší než druhý Propšův, ale pomalejší. Oba však zahráli velmi dobře. Ve druhém útoku je potřeba více využívat Faldíka, který je nejrychlejším hráčem. Dávat mu kolmé přihrávky do jízdy znamenají pro soupeře velké nebezpečí. V obraně vypomáhal Jaroslav Dlabaja, ale měl by se ještě rychleji vracet a více dojíždět při střelbě na branku.

S výkonem našeho mužstva můžeme být spokojení a věřme, že se už dnes večer na hřišti u kulturního domu na Podvesné, kde se hraje další mistrovské utkání proti Spartaku Kroměříž. Začátek zápasu je v 18 hodin. V neděli večer pak hraje Jiskra další zápas na kluzišti v Prštném proti Spartaku Gottwaldov.

Spartak Zbrojovka Vsetín – Jiskra Gottwaldov 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Branky: Sousedík 3 – Dudík 2, Dlabaja, Propš. Rozhodčí: Veverka, Kaloč. Jiskra Gottwaldov: K. Skoumal – Štěpánek, Klátil, Mitáš, Závěšický – Dlabaja, Dudík, Dvořák – Faldík, Propš, Fajkus.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář