Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1938-1939 Zborovice – SK Baťa 1:2

SK Baťa si včera připsal první vítězství v mistrovské sezoně jižního okrsku hokejového mistrovství Hanácké župy. Hosté odjížděli ve značně oslabené sestavě. Těsnou výhru si musel SK Baťa perně vybojovat. První zápas svedli vlastně již na silnici, kde museli svůj autobus protlačovat závějemi sněhu. To se jim nakonec podařilo a proti Zborovicím nastoupili s bojovnou náladou v krvi.

V první třetině měl SK Baťa značnou převahu. Hned v první minutě projel Labonek a jeho pěknou střelu kryl domácí brankář jen s velkou námahou. V 10. minutě se baťovci dostali do vedení, když hrbáček dostal kotouč do branky a vedl. Dvě minuty poté baťovci dopravili kotouč podruhé do sítě Janíčkem, ale rozhodčí ji, ač správně docílenou, neuznal. V poslední minutě prví třetiny dal druhou branku SK Baťa Novák.

Druhou třetinu měli opět hosté více ze hry, ale domácí se bránili zuby nehty. V ostré hře vyloučili rozhodčí dva hráče domácích a jednoho baťovce. Třetina skončila bez branek.

V poslední třetině SK Baťa značně polevili a domácí měli stále větší převahu a nebýt bezvadné hry obrany hostů, jistě by i srovnali. Jenže Zborovice v 8. minutě pouze snížily.

Svůj úkol zastala spolehlivá obrana. Brankář Pavlík měl sice dost práce, ale stačil na ni a některé střely kryl krásnými zákroky. V obraně zaskočil za Smejkala útočník Hrbáček, který zahrál velmi dobře a ještě k tomu přispěl střelecky jednou brankou k výhře. Dobře ho doplňoval Prokop.

Z prvního útoku byl nejlepší Novák, který dobře vedl puk a svým důrazem pomáhal v ofenzivě. Jako vůdce se ale neuplatnil, protože hrál příliš sobecky. Labonek se nemohl na nezvyklém místě střelecky prosadit. Zachar hrál poprvé za SK Baťa, uvedl se dobře a až si zvykne, jistě zapadne do mužstva. V druhém útoku si nejlépe vedl Daněk. Janíček byl pomalejší a také Froněk nezahrál naplno. Zborovice měly nejlepšího hráče v obránci Novákovi. První útok byl mnohem lepší než druhý a často nebezpečně ohrožoval Pavlíkovu branku. SK Baťa tak získal první dva body v mistrovské tabulce.

Zborovice – SK Baťa 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Rozhodčí: Ženčák, Kotek.

SK Baťa: Pavlík – Prokop, Hrbáček, Labonek, Novák, Zachar, Daněk, Janíček, Froněk.

SK Zborovice: Jura – Horák, Surýnek – Krbec, Nop, Mrha – Svačina, Skácel, Dostál.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář