Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1. finále 2004/2005 Zlín - Pardubice

Hokejisté zlínského Hamé nenavázali proti Pardubicím na svou výtečnou bilanci čtyř vítězství ze základní části a Východočechům podlehli v úvodním finálovém utkání na domácím ledě 2:4.

HC Hamé - Moeller Pardubice 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)

Stav série: 0:1.

Vstup do utkání však vyšel domácím, kteří hned po 35 sekundách otevřeli skóre. Na pravé straně se dostal k puku Erat a svou sedmou trefou v play off získal pro Hamé vedení. Vzápětí byl vyloučen Kováčik a Pardubice poskytnutou výhodu využily k vyrovnání. Nejdříve sice pálil po úniku nebezpečně zlínský kapitán Okál, ale gól padl na druhé straně. Blažek vrátil puk k modré čáře Čáslavovi, jenž tvrdou střelou propálil gólmana Murína.

HC Hamé se snažil odpovědět, ale Čajánek mířil vysoko. Další možnosti měli Medvědi při Rolínkově vyloučení - vedle Lašákovy branky skončila rána Romana Hamrlíka a na slovenského reprezentačního gólmana nevyzrál ani Veselý. Naopak Pardubice udeřily rychle rozehraným protiútokem v 9. minutě. Průchovu přihrávku prodloužil Hemský na Rozsívala, který se z pravé strany trefil přesně mezi beton a pravou tyč Murínovy branky.

Východočeši byli při chuti, nad domácími vynikali v rychlosti i důrazu. Problémy dělala týmu Hamé především Koukalova řada. V 14. minutě ještě po Průchově drzém průniku Hemský Murína zblízka nepřekonal. Za tři minuty však Průcha znovu uvolnil za zlínskými beky zapomenutého Hemského, jenž si nabruslil před branku a puk za čáru doslova dotlačil.

Zlínští se snažili zkorigovat stav a do druhé části vstoupili aktivně. Veselého pokus z otočky však vytěsnil betonem Lašák a chytil i dorážku Romana Hamrlíka zblízka. Pardubice však podnikaly nebezpečné brejky a po jednom musel faulovat Erat.

V početní převaze se hosté opět dostali do náporu a v 28. minutě pojistili vedení. Hemský si pohrál s obranou soupeře, položil si Murína a pohodlně přidal svou druhou trefu v utkání. Přitom do dnešního duelu měl v play off na kontě jen jediný gól a spíše branky pro své spoluhráče připravoval. V brance HC Hamé se poprvé v letošním play off objevil loňský hrdina Altrichter, který měl také dostatek práce. Stejně jako jeho protějšek kryl do konce druhé třetiny několik nepříjemných pokusů.

Domácí celek se sice nevzdával, jenže dlouho se jen těžko prosazoval přes obranný val ve středním pásmu a pokud se dostal na dostřel Lašáka, byla pardubická opora na místě. Domácí se dočkali až v 55. minutě, kdy svůj výlet zakončil úspěšně obránce Blaťák.
Následoval velký nápor, který ještě umocnila dvouminutová power play, ale na stavu se především díky slovenskému brankáři již nic nezměnilo. Pardubice se tak dočkaly výhry nad Zlínem poprvé od 30. listopadu 2003 a po pěti vzájemných extraligových zápasech. Na vítězství na ledě Medvědů slavili Východočeši naposledy v polovině října 2002.

Hlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "Určující pro celý vývoj zápasu byla první třetina. Nedokázali jsme rychlé vedení 1:0 udržet a pustili jsme soupeře hrubými chybami do vedení. Náš brankář Murín si prakticky poprvé sáhl na puk za stavu 1:2. Pardubice umí kontrolovat hru, pokud jsou ve vedení. Střel na branku jsme měli hodně, posledních pět minut jsme se snažili zápas zdramatizovat, ale náš gól na 2:4 přišel pozdě."

Jiří Šejba (Pardubice): "Kromě první střídání, kdy jsme udělali malinkou chybičku, kterou Zlín rychle využil, se dá říct, že naše vítězství přinesla zodpovědná práce. Hráči poznali, kdy je potřeba jít dopředu a kdy zůstat vzadu. Donutili jsme soupeře k chybám, které jsme využili. V závěru jsme měli soupeři dovolili zvednout hlavu, dělali nám problémy, ale zápas jsme celkově zvládli dobře."

Branky a nahrávky: 1. M. Erat (Balaštík), 55. Blaťák (M. Čech) - 3. Čáslava (Blažek), 9. M. Rozsíval (Hemský), 17. Hemský (Průcha), 28. Hemský (Divíšek). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 6173.

HC Hamé: Murín (28. M. Altrichter) - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Divíšek, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Tvrdík, Rolínek, Korhoň. Trenéři: V. Martinec a Šejba

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář