Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


06-07 Vsetín - Zlín 4:3

Už to vypadalo, že 62. derby mezi Vsetínem a HC Hamé skončí pro žlutomodré happy endem, ale vítězství si nakonec ponechal domácí tým. Medvědi prohrávali ve 34. minutě 0:3, jenže během necelých šesti minut čisté hrací doby dokázali vyrovnat. Po Tomíkově brance na rozloučenou, snížil na rozdíl jediného gólu Leška a v závěrečné třetině dokonal silnou šestiminutovku Ivan Rachůnek. Klíčovou se ukázala akce z 50. minuty, kdy Davídek protlačil puk mezi Čechovy betony. Hosté již gólově odpovědět nedokázali.

Po opatrném začátku se do šance dostali v oslabení unikající Hrabal s Demelem, Čech si ale čisté konto pohlídal. Domácí fanoušci si zajásali v 7. minutě. V přesilovce si Demel obhodil Zubíčka a střelou přes dalšího obránce otevřel skóre. Žlutozelení nabyli na jistotě a v dalším průběhu třetiny hráli prim. Ve 14. minutě pálil nebezpečně Hamrlík, puk ale neskončil na svém obvyklém místě - tedy v síti. O dvě minuty později spálil tutovou šanci Dubec. Místo vyrovnání v přesilové hře hosté nedokázali uhlídat Demela, ten našel Stantiena, jehož střela se nakonec odrazila do sítě - 2:0. 

Ani po nástupu do druhé části to nevypadalo, že by se hra Medvědů mohla zlepšit. O blafák se pokoušel Davídek, v následné přesilovce byl blízko vstřelené brance Galvinš. Takřka na kolenou byli hosté ve 34. minutě. Nejenže Tomík trefil před prázdnou brankou jen protivníkovu hůl, na druhé straně navíc potřetí inkasoval Jakub Čech. Rob našel Berzinše před prázdnou brankou a lotyšský reprezentant v klidu zasunul puk do sítě. O tom, že v hokeji není téměř nikdy nic ztraceno, se diváci přesvědčili v následujícíh minutách - do kabin se totiž šlo za stavu 3:2. V přesilovce si odražený puk našel Tomíka a slovenský útočník se před odchodem do Švédska rozloučil tím nejlepším způsobem - pátou brankou ve třech zápasech. Také hosté dokázali skórovat v oslabení. Petr Leška uzmul chybujícím obráncům puk na vlastní modré a brejk zakončil přesnou střelou mezi Šteflovy betony.

Zlínské zmrtvýchvstání zakončil hned po třetím nástupu na led Ivan Rachůnek. 26 vteřin stačilo Leškovi, aby našel před bránou svého spoluhráče, který se z gólu radoval po sedmi planých zápasech - 3:3. Vsetín po vyrovnání působil opařeným dojmem, ale Medvědi nedokázali chvilkové krize soupeře využít. Tlačili se sice do útoku, potopila je ale chyba v obraně. Lučka neudržel puk a vítězný gól si připsal v extralize premiérově skórující Davídek. HAMÉ nesložilo zbraně - Rachůnek se tlačil do brejku a málem překonal Štefla, ke konci zápasu byli blízko k vyrovnání Roman Pšurný s Balánem. V závěru hostům nezbyl čas ani na power-play, Vsetínští už tři body uhájili. 

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Vsetínská hokejová): "Náznak zlepšení naší hry se objevil už v Plzni,kde jsme nezvládli první třetinu, pak to ale bylo lepší. Dnes zlepšená hra pokračovala, mělo na to vliv i stažení hry na tři pětky. Zápas jsme zvládli velmi dobře hlavně takticky, když jsme Zln nepustili do toho, aby nás přehrával. Hosté měli sice silné momenty, je to silný tým a málem se mu podařilo otočit, ale naše mužstvo podalo jeden z nejlepších výkonů v sezóně a zápas jsme zvládli. Chtěl bych hráčům za to poděkovat."

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "První třetina byla v režii domácích, byli aktivnější a dokázli realizovat přečíslení, která jsme jim nabídli. My jsme také měli šance, ale nedokázali jsme vstřelit gól. Ve druhé třetině se hra srovnávala, dokázali jsme vstřelit dva psychologicky důležité goly do šatny a z prvního střídání ve třetí třetině srovnat. Vypadalo to, že bychom snad mohli zápas otočit, ale nepodařilo se nám obrat doktáhnout, naopak jsme nabídli šanci domácím a ti ji využili."


Vsetínská hokejová - HC Hamé 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Demel (Hrabal), 18. Stantien (Demel), 34. Berzinš (Rob), 50. Davídek - 37. Tomík (Marušák), 40. Leška, 41. Rachůnek (Leška).
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:1.
Oslabení: 1:1.
Střely: 27:31.
Rozhodčí: Turčan - Kabourek, Bejček.
Diváci: 3820.

Vsetínská hokejová:
Štefl - Kučný, Hrabal, Brincko, Galvinš, Bolf, Ostrčil, Stříteský - D. Květoň, Stantien, Demel - Davídek, Berzinš, Rob - Dubec, Sakrajda, Sabol - Grill.

HC Hamé:  J. Čech - Hamrlík, Nosek, Zubíček, Marušák, L. Galvas, Horáček, Lučka - Melenovský, Leška, Tomík - Kristek, M. Čech, Rachůnek - Mokrejš, Kašpařík, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář