Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


05-06 Zlín - Vsetín 2:1

Velká snaha domácích po třech bodech byla korunována až v samotném závěru. Hosté se dostali překvapivě do vedení při přesilovce Tomíkem. Medvědi odpověděli ve druhé části Blaťákem a o vítězství 2:1 v řádné hrací době rozhodnul Marek Melenovský brankou 19 sekund před vypršením šedesáté minuty.

V první třetině si diváci přišli na skvělý hokej nahorů - dolů. Hosté se sice do útoku příliš často nedostávali, ale když už se tak stalo, musel Murín vyhlásit stav pohotovosti. Úvod ani v nejmenším nenasvědčoval tomu, že by Medvědi měli mít problémy se střílením branek. Příležitostí bylo dost. V první přesilovce se před Hovim objevil osamocený Král a po něm stejnou šancí pohrdl Melenovský. V 6. minutě se radovali vsetínští fanoušci. Tomík zády k brance klepl do kotouče a Murín nestačil reagovat. Před finským gólmanem se velmi dobře prezentovala řada Mokrejš, Čech, Záhorovský, leč bez brankového efektu. Na druhé straně jednu z mála šancí propásl Ondřej Hruška. Se závěrem třetiny rostl tlak domácích, ale Hovi odolal všem závarům před svou brankou. Nutno dodat, že mnohdy s velkým štěstím.

 Honba za vyrovnáním pokračovala po přestávce. V domácí brance se překvapivě místo Murína objevil Altrichter a hned první zákrok mu příliš nevyšel. Puk se mu od zadního mantinelu odrazil zpět před prázdnou branku. Deset minut se nebylo příliš na co dívat, pak útočné pásmo prořízl Jenáček a trefil tyčku. Nakonec se slušně zaplněný stadion dočkal. Blaťák v přesilovce nahodil puk a po hokejové šermované před Hovim ukázal sudí ze Švýcarska do branky. V dalším průběhu domácí nevyužili dvojnásobnou přesilovku. Vsetín se ve druhé třetině v útočném pásmu ukázal pouze sporadicky.  

Také třetí část byla ve znamení touhy domácích rozhodnout o vítězství a hosté nevěděli chvílemi, kam dříve skočit. Opět se Vsetínu povedlo ubránit zdvojenou přesilovku a také v brejcích zahrozili. Zejména dvojice Ivan - Janků se dokázala natlačit až před brankáře Altrichtra a několikrát jej donutila vyniknout. Když už se čekalo na prodloužení, rozhodnul o vítězství domácích Melenovský, kterého trefil nahazující Král do hlavy či do ramene a puk se zkutálel do branky. Hosté marně gestikulovali, že stál Melenovský v brankovišti, Reiber se sice poradil s videorozhodčím, ale o osudu zápasu již bylo rozhodnuto.

Medvědi tak poosmé v řadě neprohráli a hřejí se navýsluní tabulky. Zato hosté jsou posledním celkem, který během devíti duelů ještě nezvítězil a ztrácí na předposlední Karlovy Vary dva body. Až zápis prozradil možná důvod neúčasti Murína od druhé třetiny. Hosté požadovali v přestávce přeměření jeho brankářských kalhot, ale nebyly k dispozici měrky.

HC Hamé - Vsetínská hokejová 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Blaťák (Král, Melenovský), 60. Melenovský (Král) - 6. Tomík (Demel)
Rozhodčí: Reiber - Charvát Kalivoda
Vyloučení: 3:9
Přesilovky: 1:1
Oslabení: bez využití
Střely: 47:17
Diváci: 5118

HC Hamé: Murín(20. Altrichter) - Blaťák, Hamrlík, Vosátko, Zubíček, Nosek, Houdek, Galvas - Jenáček, Král, Melenovský - Okál, Kristek, Rachůnek - Mokrejš, Martin Čech, Záhorovský - Barinka, Kovář, Pištek - Kubiš.

Vsetínská hokejová: Hovi(Plšek) - Kučný, Lamberg, Hrabal, Bauer, Nedbálek, Štefanka F., Zapletal, Spitzer - Tomík, Stantien, Demel - Dubec, Steiner, Duba - Květoň, Bacul, Gorev - Janků, Hruška O., Ivan.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "Potvrdilo se, že zápasy proti Vsetínu nejsou nikdy lehké. Důležité bylo, že po posledních výsledcích hráči věřili ve výhru do poslední vteřiny a naštěstí to vyšlo. Vzhledem k převaze je naše vítězství zasloužené. Brzdily nás jenom špatné přesilovky, kdybychom je hráli lépe, utkání mohlo být rozhodnuto daleko dříve. Murín střídal kvůli drobným zdravotním problémům, sám si o to řekl."


Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Nechybělo mnoho a mohli jsme získat bod. Od druhé třetiny jsme měli velké problémy, byli jsme pod tlakem, ale bylo to způsobeno tím, že domácí hráli spoustu přesilovek, což s námi zacloumalo. Remízu bychom si zasloužili. Bohužel zápasy nám utíkají v závěru, už se to stalo poněkolikáté. Hovi chytal fantasticky, gól Melenovského podle mě neměl platit kvůli postavení hráče v brankovišti."

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář