Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


05-06 Zlín - Vsetín 2:1 p

Jubilejní valašské derby dospělo stejně jako minule až do prodloužení, tentokrát však diváci odcházeli domů předčasně. Po brankách Kristka a Stantiena svítil na ukazateli skóre stav 1:1, v prodloužení pozdravil přesnou střelou svůj bývalý tým Pavel Zubíček.

Šedesáté derby mělo netradiční úvod - pět minut po 17. hodině na ledě kroužili pouze hráči domácího HAMÉ, hosté se zdrželi v kabině a po zápase za důvod označili nesrovnalosti s výstrojí. Bohužel, sudí Smeták je podle pravidel neměl jak potrestat. Neplánované zpoždění prospělo více Vsetínu - hned v první minutě vznikla před Murínem pořádná mela, ale puk do prostoru brankové konstrukce nezamířil. Na druhé straně Čech bekhendem jen těsně přestřelil Hoviho bránu a nepěknou chvilku zažil Pavel Kubiš. Nešťastně narazil do čárového sudího a hodnou chvíli zůstal v nehokejové pozici na ledě. Hosté unikali do rychlých brejků - jako třeba Rob v 10. minutě, skončil však v síti sám. Když se diváci nemohli bavit brankami, zvedl je ze sedadel povedenou akcí obránce Blaťák. Několika kličkami za sebou zesměšnil soupeře a dokázal, že by se neztratil ani coby útočník.

Ve druhé části byl mírně aktivnější domácí celek. Ten si také připsal první gól zápasu - vymyslel jej Richard Král, který zatáhl puk doprava a pak jej poslal napříč pásmem na volného Kristka. Ten už lehce prostřelil bezmocného Hoviho. Následovaly přesilovky na každé straně, jenomže v této herní situaci byla dnes sterilní obě mužstva.

Třetí část začala průletem Petra Barinky až do Hoviho sítě. Faulující Bauer jen z trestné lavice trnul při povedené přesilovce domácích. Zlínští trenéři poslali na led kumulovanou zkušenost (Leška, Okál, Král, Hamrlík, Blaťák) a Hovi si vybral svou porci štěstí při několika střelách a dorážkách. Bohužel pro Medvědy, po skončení přesilovky inkasoval jejich gólman. Horák vypálil a na Stantienovu teč Murín nedosáhl. Hosty úspěch povzbudil a nebyli daleko ani od vedoucí branky. Dvě minuty před koncem vznikla před domácí brankou strkanice, kterou sudí vyřešil vyloučením Vosátka a Bauera. Hned nato mohl rozhodnout Kristek - potáhl si puk před Hoviho, bekhendem chtěl pověsit puk do horního růžku, ale mladý Fin vytasil zákrok dne.

V prodloužení se nekonaly útočné manévry jako v minulém zápase a rozhodl sváteční střelec. Pavel Zubíček měl překvapivě mnoho času pro výjezd před branku a přesné zacílení - 2:1.

Další zápas Medvědi sehrají opět na domácím ledě, protože 36. kolo mají předehráno. V kalendáři si tedy zaškrtněte datum 30. prosince, kdy do Zlína zavítá tým Třince.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "Spokojeni jsme jen se ziskem dvou bodů, protože hra měla k našim představám hodně daleko. V první třetině byl Vsetín lepší, pak jsme sice hru vyrovnali, ale stále jsme zaostávali v osobních soubojích. Vítězství v prodloužení považuji za velmi šťastné."

Rostislav Vlach (Vsetínská hokejová): "Výsledek považuji za nespravedlivý, protože jsme byli lepší, měli více šancí, a proto jsme si zasloužili vyhrát. Ale opět jsme se trápili s koncovkou, v některých situacích nám chybělo více štěstí. Pozdní příchod na led před začátkem utkání byl způsoben tím, že někteří hráči měli nesrovnalosti s výstrojí a muselo se to vyřešit."

 

HC Hamé - Vsetínská hokejová 2:1p (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Kristek (Král, Hamrlík), 64. Zubíček (Barinka) - 47. Stantien (Horák, Bauer).

Vyloučení: 7:9
Využití: 0:0
Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Lederer
Diváci: 5039
Střely: 42:25

HC Hamé: Murín - Hamrlík, Blaťák, Nosek, Galvas, Vosátko, Zubíček, Houdek, J. Malinský - Kristek, Leška, Špilár - Okál, Král, Záhorovský - Barinka, M. Čech, Rachůnek - Kovář, Kubiš.

Vsetínská hokejová: Hovi - Spitzer, Kučný, Horák, Bauer, Zapletal, Bolf - Demel, Stantien, O. Hruška - Janků, Steiner, Rob - Dubec, Jenáček, Duba.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář