Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2004/2005 Zlín - Kärpät Oulu 1:4

Hokejisté Zlína si finále poháru evropských mistrů Super Six v Petrohradu nezahrají. Úřadující český šampion totiž prohrál ve svém druhém zápase ve skupině s finským Kärpätem Oulu 1:4 a bez ohledu na další vývoj turnaje je ze hry. Severský tým k výhře posunuly zejména excelentně zahrané přesilové hry, ve kterých vstřelil všechny branky. Jednou se mezi střelce zapsal i český útočník ve finských službách Petr Tenkrát.

Zlínským hokejistům se vydařil vstup do prvního utkání turnaje, ve druhém to bylo přesně naopak. Již po 45 vteřinách od úvodní buly byl totiž vyloučen Martin Hamrlík, a když pak švédský sudí Larking poslal na trestnou lavici i Čajánka, daroval finskému mistru dlouhou přesilovku pět na tři. Český šampion se minutu srdnatě bránil, než Murína překonal Jussi Jokinen, který se výrazně podílel i na prosincové porážce českého národního týmu od Finů na Rosno Cupu.

Příležitost předvést se ve hře v početní výhodě dostali vzápětí i hráči Hamé, ale stejně jako proti Frankfurtu se jim ze začátku proti čtveřici nedařilo. Stejně dopadli Zlínští i v krátké dvojnásobné výhodě. Sice se dokázali usadit v útočném pásmu, ale do gólových šancí je bránící Finové za celých 22 sekund nepustili. V oslabení pak zahrozil Čajánek, ale v souboji jeden na jednoho Bäckströma v brance Oulu nepřelstil.

Přesto se Medvědi nakonec v přesilovce prosadili. Aarniův faul potrestal nejlepší extraligový střelec Balaštík, jenž přesně tečoval Blaťákův pokus od modré. To již hrál Zlín bez zraněného obránce Zubíčka, který v úvodu druhé třetiny odkulhal do kabiny po střetu s jedním z dvojice českých krajánků v dresu Kärpätu Ujčíkem.

Právě bývalý útočník pražských Slavie a Sparty byl hodně vidět při početních výhodách, kterých bylo díky přísnému metru sudího požehnaně. Spoluhráči z jeho řady se do statistiky duelu zapsali ve 36. minutě, když Murína pět vteřin před návratem Kováčika na led překonal Haataja. Gólu přitom předcházelo několik promarněných možností obrany vyhodit kotouč do bezpečné vzdálenosti.

Pětka se pak stala Zlínu osudná ještě jednou. Slovenský gólman sice v závěru druhé třetiny zlikvidoval pokus Lotvonena, ale pět vteřin před koncem prostřední dvacetiminutovky i Mokrejšova trestu jej překonal Tenkrát, druhý Čech hájící barvy finského mistra.

Třetí gól ve zlínské brance rapidně snížil šance na postup týmu do finále turnaje. Další vyloučení a čtvrtá branka Boumedienneho poté definitivně poslaly českého mistra domů. Ani za rozhodnutého stavu se Zlín nevzdal, kouč Bokroš upravil a zredukoval sestavu a jeho svěřenci se snažili duel zdramatizovat. To se jim ale nepodařilo ani v téměř dvouminutové power play v samotném závěru.

Trochu vylepšit náladu jim pomohla následná výhra na samostatné nájezdy 3:0, která však nic z českého pohledu neřeší. Oulu se o postup do finále utká v sobotu s německým Frankfurtem.

Hamé Zlín - Kärpät Oulu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Balaštík (Blaťák, M. Hamrlík) - 3. J. Jokinen (Boumedienne, Sihvonen), 36. Haataja (Saarenheimo, Lotvonen), 40. Tenkrát (J. Jokinen, Lehtonen), 49. Boumedienne (Somervuori, Pyuörälä). Rozhodčí: Larking (Švéd.) - Kiselev, Gorděnko (oba Rus.). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:4. Diváci: 1400.

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, D. Nosek, Zubíček, Galvas, Vosátko - Barinka, Leška, Balaštík - Okál, Čajánek, M. Erat - Mokrejš, Kristek, Záhorovský - Kováčik, M. Čech, Ambruz. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Oulu: Bäckström - Kukkonen, Lehtonen, Boumedienne, Vallin, Lotvonen, Mikkola - Tenkrát, J. Jokinen, Pesonen - Somervuori, Viuhkola, Pyuörälä - Ujčík, Saarenheimo, Haataja - Juntunen, Palsola, Aarnie. Trenéři: Jalonen a Haapakoski.

Autor: ČTK

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář